Επαναβεβαίωσαν τις στενές τους σχέσεις Ερντογάν – Ράμα στα Τίρανα

Υπέγραψαν τρεις διμερείς συμφωνίες

Must Read

Με χαμόγελα και την υπογραφή σειράς συμφωνιών, οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Έντι Ράμα επικύρωσαν την αγαστή συνεργασία Τουρκίας και Αλβανίας. Κατά την συνάντησή τους, την Πέμπτη, στα Τίρανα επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό κλίμα και τα κοινά σημεία που υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες τους.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Οι φιλικές μας σχέσεις με την Αλβανία, που ενισχύονται από ιστορικούς δεσμούς και πολιτιστική εγγύτητα, εκτείνονται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από έναν αιώνα. Επιβεβαιώσαμε την βούλησή μας να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με τις 3 συμφωνίες που μόλις υπογράψαμε στους τομείς της γεωργίας, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δημοσίων σχέσεων. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε τον όγκο των συναλλαγών μας στα 2 δισεκατομμύρια.»

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε την πρόθεση της Τουρκίας να ενισχύσει περαιτέρω την Αλβανία στην κάλυψη στρατιωτικού εξοπλισμού, αποκαλώντας «φίλο» του τον Ράμα.

«Συζητήσαμε το θέμα της κοινής μάχης κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων με τον αγαπημένο μου φίλο Ράμα. Θα συνεχίσουμε αποτελεσματικά τον αγώνα μας. Ανταλλάξαμε επίσης ιδέες για παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα. Οι ισραηλινές θηριωδίες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο ήταν μεταξύ των θεμάτων προτεραιότητας της συνάντησής μας».

«Σήμερα μαζί με τον αγαπητό μου φίλο κ. Έντι Ράμα, θα εγκαινιάσουμε το τζαμί Ναμαζγκάχ, το οποίο είναι το δώρο του τουρκικού λαού στους μουσουλμάνους αδελφούς του στην Αλβανία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την διαδικασία. Αυτό το διακεκριμένο έργο, το μεγαλύτερο τζαμί στα Βαλκάνια, θα είναι ένας τόπος λατρείας όπου θα ανθίσει η αίσθηση της ειρήνης και της ενότητας, οι υπέρτατες αξίες του Ισλάμ» τόνισε στην συνέχεια ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος έτυχε λαμπρής υποδοχής από τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι.

Πηγή φωτό: Twitter Erdogan

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This