«Δεν δεχόμαστε εντολές» το ηχηρό μήνυμα του Ιταλού υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ

«Οι εχθρικές και επαναλαμβανόμενες πράξεις των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγκλήματα πολέμου»

Must Read

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τόσο τη Λωρίδα της Γάζας, όσο και τον Λίβανο, αφήνοντας πίσω νεκρούς αθώους αμάχους.

Tον θάνατο τουλάχιστον 28 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη προκάλεσε την Πέμπτη ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σε σχολείο στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Και παρά τα ισραηλινά χτυπήματα σε αμάχους η κυβέρνηση του Ισραήλ κουνάει το δάχτυλο και απαιτεί την στήριξη των δυτικών χωρών.

Αυτή η τακτική εξόργισε τον υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, Γκουίντο Κροζέτο, που έστειλε ηχηρό μήνυμα στο Ισραήλ.

«Είπα στον Ισραηλινό πρέσβη να πληροφορήσει την κυβέρνησή του ότι ο ΟΗΕ και η ιταλική κυβέρνηση δεν μπορούν να λαμβάνουν εντολές από την κυβέρνηση του Ισραήλ», δήλωσε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Και συμπλήρωσε: «Οι εχθρικές και επαναλαμβανόμενες πράξεις των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγκλήματα πολέμου, πρόκειται για βαρύτητες παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου οι οποίες δεν δικαιολογούνται από καμιά στρατιωτική αιτία. Τα όσα συνέβησαν δεν διαθέτουν δικαιολογία στρατιωτικής φύσεως, δεν πρόκειται για βολές που ερρίφθησαν κατά λάθος. Περιμένουμε απάντηση η οποία να εξηγεί τι οδήγησε στις εξελίξεις αυτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This