Λίβανος: Τουλάχιστον 22 νεκροί άμαχοι από τα σημερινά ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

Must Read

Δύο αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 10/10 ο Ισραηλινός στρατός στο νότιο Λίβανο, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 22 αμάχους, με 117 ακόμη πολίτες να έχουν τραυματιστεί.

Ο πρώτος βομβαρδισμός έπληξε πολυκατοικία κοντά στην Γαλλική Πρεσβεία, της οποίας, ενώ ο δεύτερος και πιο ισχυρός ισοπέδωσε 4όροφη πολυκατοικία πολύ κοντά στην πλατεία των Μαρτύρων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, αυτή τη φορά από τα πυρά των IDF επλήγησαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ras al Naba’a και Noweiri στην καρδιά της Βηρυτού, με πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας να υποστηρίζει ότι στόχος των Ισραηλινών ήταν ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ. Aραβικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο στόχος ήταν ο Wafiq Safa, γαμπρός του Χασάν Νασράλα, ο οποίος, ωστόσο, φέρεται να επέζησε του συγκεκριμένου χτυπήματος.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι συγκεκριμένες περιοχές βρέθηκαν για πρώτη φορά στο στόχαστρο του Ισραήλ, καθώς απέχουν αρκετά από τα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, τα οποία έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένως, καθώς θεωρούνται προπύργιο της οργάνωσης.

Ο ισραηλινός στρατός δεν εξέδωσε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για την συγκεκριμένη επίθεση, ωστόσο, όπως συνηθίζει, νωρίτερα μέσα στην ημέρα εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τα νότια προάστια της Βηρυτού, και πάλι για συγκεκριμένα κτήρια.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This