Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον τυφώνα Μίλτον – Εικόνες μεγάλης καταστροφής – Οι φόβοι για το χειρότερο δεν επιβεβαιώθηκαν

3.5 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα, 1000 διασώσεις - Άντρας σώθηκε πάνω σε ψυγείο!

Must Read

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από την Φλόριντα. Ένα ακόμη θάνατος επιβεβαιώθηκε χθες Πέμπτη, στην κομητεία Φολκ ανατολικά της Τάμπα.




Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Σεντ Λούσι, 4 στην Βολούσια, 2 στην Πινέλλας και από ένας στις Σίτρους, Χίλσμπορο και Πολκ. Οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών είναι διάχυτοι.




Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κυκλώνας είχε υποβαθμιστεί αρκετά και δεν προκάλεσε τις μαζικές καταστροφές για τις οποίες εκφράζονταν φόβοι. Πλέον βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό και είναι μετατροπικός κυκλώνας. «Η καταιγίδα ήταν σοβαρή, αλλά ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε χθες ο Ρον ΝτεΣάντις κυβερνήτης της Φλόριντα. Η ένταση του κυκλώνα «μειώθηκε προτού φτάσει στα ηπειρωτικά και οι πλημμύρες (που προκάλεσε), αυτές που γνωρίζουμε ως τώρα, δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο αυτές του κυκλώνα Ελίν»,  ο οποίος έπληξε πολλές πολιτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, εξήγησε ο ΝταΣάντις.




Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο κυβερνήτης της Φλόριντα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες το πρωί για τη διαχείριση των επιπτώσεων του κυκλώνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Χ από τους κατοίκους “να παραμείνουν μέσα” προς το παρόν για να προστατευθούν “από ηλεκτρικά καλώδια που βρίσκονται στο έδαφος, από συντρίμμια και κατεστραμμένους δρόμους”.

Σε βίντεο που δημοσίευσε επίσης χθες ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «θλιμμένος από τις καταστροφές» που προκάλεσε ο Μίλτον.

Στην κομητεία Σαρασότα, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, όπου το νερό έφτασε τα 2,4 με 3 μέτρα, σύμφωνα με τον ΝτεΣάντις, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ελέγξουν τις καταστροφές. Κλαδιά δέντρων και διαφημιστικές πινακίδες είναι πεσμένα στους δρόμους.Πιο βόρεια, στο Σεντ Πίτερσμπεργκ στον κόλπο της Τάμπα, ο κυκλώνας κατέστρεψε τη στέγη του σταδίου μπέιζμπολ της τοπικής ομάδας και ανέτρεψε έναν γερανό.

Την ίδια στιγμή 3.5 εκατομμύρια σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ 1000 άνθρωποι έχουν διασωθεί στις επιχειρήσεις των αρμόδιων αρχών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άντρα ο οποίος κατάφερε να σωθεί μέσα στο νερό, στο Κόλπο του Μεξικού, στα ανοικτά του Longboat Key, στη Νότια Φλόριντα.

Δείτε βίντεο από την διάσωσή του:

Οι εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα που κυκλοφορούν από το πέρασμα του τυφώνα και τις καταστροφές πραγματικά κόβουν την ανάσα.




Δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα από την ίδια περιοχή του κυκλώνα Ελίν, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 237 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (εκ των οποίων 15 στη Φλόριντα), η νέα καταιγίδα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία καθώς τα συντρίμμια που προκάλεσε η πρώτη δεν είχαν απομακρυνθεί από τους δρόμους και θα μπορούσαν να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Η Φλόριντα, η τρίτη πιο πολυπληθής πολιτεία των ΗΠΑ, είναι συνηθισμένη στους κυκλώνες. Όμως η κλιματική αλλαγή που προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας του νερού των θαλασσών καθιστά πιο πιθανή τη γρήγορη εξέλιξη των καταιγίδων και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης πιο ισχυρών φαινομένων, προειδοποιούν οι επιστήμονες.




Δείτε επίσης:

Νεκρούς, καταστροφές και απελπισία άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton – Εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα – Δείτε live

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ίδιες λαμακιες κάθε χρόνο !! Ο υπέρ υοερτυφονας που όλα τα καίει όλα τα καταπίνει, που θα. Θα θα. Θα θα άμα άμα άμα. Οταν όταν όταν
    που δεν έχει ξαναματαδει η ανθρωπότης το συμβάν και το υπέρπεραν,
    φθάνει από τον φαντασιακό αυτόν κόσμο της κλιματικής αλλαγής στην σκληρή πραγματικότητα σαν μια καταιγίδα με αέρα !!!!
    Τόνοι προπαγάνδας του αφηγήματος των γκλομπαλιστας ,των “ειδικών” της Μακιαβέλικης woke δολοπλόκης για την φασττρακ μεταμόρφωση των κοινωνικών συμβόλαιων ( κοινωνικό συμβόλαιο Hobbes)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This