Έβερεστ: Βρέθηκαν λείψανα ορειβάτη 100 χρόνια μετά!

Εξελίξεις έναν αιώνα μετά

Must Read

Λύση στο θρίλερ έναν αιώνα μετά… Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο στην ιστορία του Έβερεστ αφορά την ερώτηση: Τελικά, ο ορειβάτης George Mallory και ο συμπατριώτης του Andrew Irvine έφτασαν στην κορυφή του το 1924, προτού χαθούν στις παγωμένες πλαγιές του;

Η σορός του ορειβάτη Mallory βρέθηκε το 1999, όχι όμως και του Irvine. Η εξαφάνιση του πρώτου ανθρώπου που θα κατακτούσε την κορυφή παρέμενε μεγάλο μυστήριο, μέχρι η ομάδα του National Geographic να βρει μία μπότα, που πιθανότατα τού ανήκει. Μετά από 100 χρόνια εικασιών για την τύχη του, λείψανα του Andrew Comyn «Sandy» Irvine είναι πιθανό να ανακαλύφθηκαν, κάτω από τη βόρεια όψη του Έβερεστ.

Το National Geographic, αναφέρει ότι μία ομάδα ορειβατών και κινηματογραφιστών του, βρίσκονταν στο σημείο για τα γυρίσματα ενός νέου ντοκιμαντέρ, όταν εντόπισαν «μια μπότα που έλιωνε από τον πάγο».

Η ομάδα του National Geographic, στην οποία συμμετείχε ο φωτογράφος και σκηνοθέτης, Jimmy Chin, μαζί με τους κινηματογραφιστές και ορειβάτες Erich Roepke και Mark Fisher, εξέτασε πιο προσεκτικά την μπότα. Μέσα, ανακάλυψαν ένα πόδι, «υπολείμματα που αναγνώρισαν αμέσως ότι ανήκαν στον Andrew Comyn Irvine, ή Sandy, όπως ήταν γνωστός, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 100 χρόνια μαζί με τον διάσημο ορειβάτη George Mallory» γράφει το National Geographic.

«Σήκωσα την κάλτσα» λέει ο Chin, περιγράφοντας «και υπήρχε μια κόκκινη ετικέτα που είχε ραμμένη την ένδειξη A.C. IRVINE». Ο Chin ισχυρίζεται, ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του αναγνώρισαν ομόφωνα την σημασία της στιγμής. «Τρέχαμε όλοι κυριολεκτικά σε κύκλους» αναφέρει για τον ενθουσιασμό που τους διαπέρασε εκείνη τη στιγμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This