Ιρανός παράνομος μετανάστης προσπάθησε να κάψει ζωντανούς τους θεατές κινηματογράφου στη Γερμανία!

Το 2010 είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκισης για βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού

Must Read

Φωτιά σε κινηματογράφο στην πόλη Κρέφελντ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία, προσπάθησε να βάλει ένας άνδρας με καταγωγή από το Ιράν, την ώρα που εντός της αίθουσας βρίσκονταν τουλάχιστον 150 άτομα.

Η -παραλίγο πολύνεκρη- τραγωδία αποφεύχθηκε, καθώς ο επίδοξος εμπρηστής συνελήφθη από αστυνομικούς πριν προλάβει ολοκληρώσει τη φονική πράξη του. Όλα ξεκίνησαν χτες το βράδυ, όταν ο 38χρονος Χασάν Ν., ο οποίος έφυγε από το διαμέρισμά του κρατώντας ένα μπιτόνι βενζίνης, αρχικά έβαλε φωτιά έξω από το κτήριο όπου διέμενε, κατόπιν σε ένα παρκαρισμένο βανάκι και έπειτα στα γραφεία ενός κέντρου εργασίας, πετώντας μια βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε ανενόχλητος προς τον τοπικό κινηματογράφο Cinemaxx, όπου και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο φουαγιέ, χύνοντας βενζίνη στο πάτωμα. Ευτυχώς, αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν, έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν εγκαίρως τον 38χρονο Ιρανό, πυροβολώντας τον στα πόδια.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, ο Ιρανός, ο οποίος είναι σεσημασμένος από τις Αρχές, καθώς θα έπρεπε να είχε απελαθεί προ πολλού από τη χώρα, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, πάντως, δεν χαρακτήρισαν την πράξη του τρομοκρατική ενέργεια.

Σε σημερινό δημοσίευμά του, το περιοδικό «Focus» αναφέρει πως πριν από δύο ημέρες ο Χασάν Ν. είχε απειλήσει υπάλληλο του τοπικού γραφείου Μετανάστευσης, ο οποίος, διαπιστώνοντας ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικα ονόματα, αρνήθηκε να του εγκρίνει νέα άδεια παραμονής. Ο Ιρανός, ο οποίος έφτασε στην Γερμανία το 2002, είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος για την ασφάλεια» και θεωρείτο ψυχικά ασθενής, ενώ το 2010 είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκισης, για βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Ιανουάριο ήρθη σε εθνικό επίπεδο η απαγόρευση για απελάσεις προς το Ιράν, και ενώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, έχουν πραγματοποιηθεί επιστροφές Ιρανών, ο συγκεκριμένος παράνομος μετανάστης παρέμενε στη χώρα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This