Ισραήλ: Συναγερμός για απόπειρα διείσδυσης «εχθρικών αεροσκαφών» στο Τελ Αβίβ

Must Read

Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν για μια αφορά σήμερα σε διάφορες περιοχές του βόρειου και του κεντρικού Τελ Αβίβ, με τους IDF να αναφέρουν πως εντοπίστηκαν «εχθρικά αεροσκάφη» στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

«Μετά την εισβολή δύο εχθρικών αεροσκαφών, έγιναν απόπειρες αναχαίτισης», ανέφερε σχετικά ο στρατός, προειδοποιώντας ότι «ενδέχεται να ακουστούν και άλλες εκρήξεις, λόγω αναχαιτίσεων ή (πτώσης) συντριμμιών». Λίγο ώρα αργότερα διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), το ένα εκ των οποίων αναχαιτίστηκε.

Πλέον, το περιστατικό, σύμφωνα με τους IDF, θεωρείται λήξαν, ενώ σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως χτυπήθηκε ένα κτήριο στην περιοχή Herzliya, αν και παραμένει ασαφές το αν οι ζημιές προκλήθηκαν από κάποιο από τα UAVs ή από θραύσματα, κατόπιν αναχαίτισης. Πληροφορίες για τυχόν θύματα δεν υπάρχουν προς το παρόν.

Σημειώνεται πως το εν λόγω συμβάν έρχεται την ώρα που οι Ισραηλινοί γιορτάζουν το Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης), την ιερότερη ημέρα του έτους για τους Εβραίους, κατά την οποία σταματούν κάθε δραστηριότητα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες και τις Αρχές.




Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων-ρουκετών ήχησαν και σήμερα το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις στο βορειοδυτικό Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι «περίπου 80 βλήματα» εκτοξεύτηκαν «μεταξύ 17:21 και 17:24» από τον Λίβανο.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 12, το οποίο είχε ήδη διακόψει την κανονική ροή του προγράμματός του λόγω του Γιομ Κιπούρ, αναγκάστηκε να μεταδώσει την είδηση με ένα έκτακτο ολιγόλεπτο δελτίο.




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This