Γάζα: Άλλοι 30 άμαχοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα – Πυρά και σε οίκο ευγηρίας

Οι νεότερες εξελίξεις

Must Read

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμη 30 ανθρώπων στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Τα πυρά προήλθαν από σειρά ισραηλινών πληγμάτων στην πόλη και τον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ένας οίκος ευγηρίας εξάλλου, στην πόλη Χερτσλιά, βόρεια του Τελ Αβίβ, υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, υπογραμμίζει. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της περιοχής, λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού. Ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν και κατέρριψαν ένα drone, χωρίς να έχει διευκρινιστεί όμως για ποιον λόγο δεν κατέστη δυνατό να αναχαιτιστεί το δεύτερο.

Στην ενημέρωση των IDF, υπογραμμίζεται ότι διερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες επλήγη το κτίριο. Στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνοικίες της πόλης.

Ο Μαχμούντ Μπάσαλ, από μεριάς του, εκπρόσωπος της υπηρεσίας που υπάγεται στην κυβέρνηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, διευκρίνισε ότι ένα πλήγμα που σημειώθηκε γύρω στις 21:40 (ώρα Ελλάδος) στοίχισε τη ζωή σε «12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά» στην Τζαμπάλια.

Ο Άχμαντ αλ Κάλουτ, διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είχε γνωστοποιήσει ότι 18 άμαχοι έχασαν την ζωή τους από πλήγματα που σημειώθηκαν στην πόλη και τον καταυλισμό προσφύγων, από τα οποία επλήγησαν κυρίως «οκτώ σχολεία» που χρησίμευαν ως καταφύγια για εκτοπισμένους.

Ο Μπάσαλ δήλωσε ότι 14 άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πλήγματα προκάλεσαν τον τραυματισμό συνολικά τουλάχιστον 110 ανθρώπων. Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος πάντως δεν ανακοίνωσε κανένα πλήγμα στην περιοχή της Τζαμπάλια στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δεν απάντησε σε ερωτήσεις για τα πλήγματα που ανέφερε ο Κάλουτ κατά 8 σχολείων του καταυλισμού.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι θα περικυκλώσει ξανά την Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Πόλης της Γάζας και είχε καλέσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση κατά μαχητών της Χαμάς. Οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ανασυντάσσουν «τις δυνάμεις τους» στον τομέα.

Η περιοχή αυτή έχει αποτελέσει ήδη δύο φορές το επίκεντρο σφοδρών μαχών στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου του 2023 που πυροδοτήθηκε από την αιματηρή και πρωτοφανή επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ. Η οποία κόστισε την ζωή σε 1.206 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση που βασίστηκε σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία και περιλαμβάνει τους ομήρους που είναι νεκροί ή σκοτώθηκαν κατά την κράτησή τους στην Γάζα, από τους 251 που συνελήφθησαν όμηροι και απήχθησαν -εκείνη την ημέρα- από μαχητές της Χαμάς.

Τουλάχιστον 42.126 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, στην ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, τα οποία κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This