Το Ισραήλ χτύπησε χριστιανικό χωριό στο Λίβανο – Λουτρό αίματος με νεκρούς και τραυματίες

Must Read

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του Ισραήλ στο Λίβανο, με τις δυνάμεις του IDF να πλήττουν χριστιανικό χωριό της χώρας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Λιβάνου, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στην περιοχή Αϊτού, όπου σύμφωνα με αναφορές τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Αϊτού είναι χριστιανικό χωριό Μαρωνιτών, όπου υπολογίζεται ότι ζουν 1.000 μόνιμοι κάτοικοι.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι εκεί έχουν βρει καταφύγιο πολίτες του Λιβάνου από το νότιο μέρος της χώρας. Είναι το πρώτο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων στα βόρεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ διέταξε κατοίκους 25 χωριών να απομακρυνθούν σε περιοχές βόρεια του ποταμού Αουαλί, που διασχίζει το νότιο Λίβανο, καθώς εντείνει τις επιθέσεις του στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν στο Ναμπατιέ τον Μοχάμεντ Καμέλ Ναΐμ, διοικητή της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα πως οι έμμεσες συνομιλίες, που διεξάγει η Τεχεράνη μέσω του Ομάν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχουν πλέον περιεχόμενο εξαιτίας των περιφερειακών εντάσεων.

«Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή να έχουν περιεχόμενο αυτές οι συνομιλίες, όσο δεν έχουμε ξεπεράσει τη σημερινή κρίση», δήλωσε ο Αραγτσί στους δημοσιογράφους στο Μουσκάτ, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία σταμάτησε «εξαιτίας συγκεκριμένων συνθηκών στην περιοχή».

Το Ισραήλ αναχαίτισε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πολλά βλήματα που εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον Λίβανο με στόχο το κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που δημοσιογράφοι του AFP δήλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση που έγινε χθες Κυριακή στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ.

«Οι σειρήνες ακούστηκαν πριν λίγο στις περιοχές Σαρόν, Μενασέ και Ουάντι Αρά και ένας αριθμός βλημάτων εντοπίστηκε να περνά στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο. Η πολεμική αεροπορία κατάφερε να αναχαιτίσει όλα τα βλήματα», διευκρίνισε ο στρατός.

Χθες Κυριακή το βράδυ η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με drones εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Μπινγιαμίνα, κοντά στη Χάιφα, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This