Τρομακτικές απειλές Νετανιάχου ότι θα χτυπήσει ανελέητα τον Λίβανο

Αναστάτωση στο Ισραήλ μετά το συναγερμό για ρουκέτες - Καταγγελίες του ΟΗΕ για τη Γάζα

Must Read

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον Νετανιάχου να απειλεί χωρίς έλεος ότι θα τσακίσει τον Λίβανο.

Μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χριστιανικό Αϊτού, στον βόρειο Λίβανο,και τον συναγερμό που σήμανε σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να μιλάει για μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι θα χτυπήσει όλο τον Λίβανο, μεταξύ άλλων στη Βηρυτό.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού», είπε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη στρατιωτική βάση που επλήγη την προηγούμενη ημέρα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξε η λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του κακού του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά» είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και πρόσθεσε: «Δεν θα τα καταφέρουν. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Πληρώνουμε οδυνηρό τίμημα, αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα – και θα συνεχίσουμε να τα επιτυγχάνουμε».

Iσραήλ: Ήχησαν σειρήνες για εισερχόμενες ρουκέτες

Στα καταφύγια έσπευσαν για μια ακόμη ημέρα εκατομμύρια Ισραηλινοί, καθώς σειρήνες ήχησαν σε εκατοντάδες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας, προειδοποιώντας για ρίψεις βλημάτων από τον Λίβανο.

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τρία βλήματα που διέσχισαν τον αέρα της επικράτειας αναχαιτίστηκαν, ενώ ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το σημείο απ’ όπου αυτά εκτοξεύτηκαν. Για μια ακόμη φορά, πάντως, δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς. Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία υποστήριξε πως οι σειρήνες ήχησαν κυρίως στο Τελ Αβίβ, διευκρινίζοντας πως «έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που επλήγησαν από συντρίμμια των ρουκετών».

 Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα αυτήν «τώρα». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον.




Λίβανος: 18νεκροί μετά από ισραηλινό πλήγμα σε χριστιανικό ορεινό χωριό στον βορρά

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα σε ένα χωριό του βορείου Λιβάνου, όπως δήλωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως οι «προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται».

Είναι η πρώτη φορά που το Άιτου, ένα χωριό σε ορεινή περιοχή με πλειοψηφία χριστιανών κατοίκων, τίθεται στο στόχαστρο αφότου το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ και το Ισραήλ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, πτώματα ήταν ορατά μπροστά από το κτήριο που βρισκόταν στην είσοδο του χωριού το οποίο ισοπεδώθηκε από το πλήγμα, εν μέσω ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονταν. Ο στρατός του Λιβάνου απέκλεισε το σημείο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Προχθές, Σάββατο, ισραηλινό πλήγμα σε ένα σιιτικό χωριό βόρεια της Βηρυτού, που βρίσκεται επίσης εκτός των προπυργίων της Χεζμπολάχ, είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Καταγγελίες του ΟΗΕ για τη Γάζα: Το Ισραήλ περιφρονεί την ζωή των Παλαιστινίων




Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν παγιδευτεί, χωρίς τρόφιμα ή άλλα εφόδια, στη βόρεια Γάζα.

«Στη σκιά της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, ο ισραηλινός στρατός φαίνεται ότι αποκόπτει εντελώς τη βόρεια Γάζα από την υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας και διεξάγει εχθροπραξίες με απόλυτη περιφρόνηση για τη ζωή και την ασφάλεια των Παλαιστίνιων πολιτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, το γραφείο ανέφερε ακόμη ότι έλαβε αναφορές ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ύψωσαν ένα ανάχωμα σε μια κεντρική διασταύρωση, ουσιαστικά «σφραγίζοντας» τη βόρεια Γάζα, και ότι πυροβολούν όποιους επιχειρήσουν να φύγουν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μην ξεχνάτε οι ηθικοί αυτουργοί είναι η ΗΠΑ,αυτοί οπλίζουν το χέρι του δολοφόνου !!!!!
    Χωρίς τα όπλα των Αμερικανών ήταν τελειωμένοι τα τέρατα της Σιών

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This