Έκθεση ΔΝΤ: Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2024

Οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου ανέφεραν τον Απρίλιο ότι το συνολικό δημόσιο χρέος όλων των χωρών αυξήθηκε κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες το 2023 στο 93,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Must Read

Το συνολικό δημόσιο χρέος όλων των χωρών αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα ανέρχεται περίπου στο 93% του παγκόσμιου ΑΕΠ, αναφέρει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλό. Αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια (93% του παγκόσμιου ΑΕΠ) το 2024 και να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το τέλος της δεκαετίας (πλησιάζοντας το 100% του ΑΕΠ μέχρι το 2030). Αν και το χρέος προβλέπεται να σταθεροποιηθεί ή να μειωθεί στα δύο τρίτα περίπου των χωρών, θα παραμείνει πολύ πάνω από τα επίπεδα που προβλέπονταν πριν από την πανδημία», αναφέρει η έκθεση.

«Οι χώρες στις οποίες το χρέος δεν προβλέπεται να σταθεροποιηθεί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου χρέους και περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου ΑΕΠ. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι τα μελλοντικά επίπεδα χρέους θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα από ό,τι προβλέπεται σήμερα. Ο πολιτικός διάλογος για τα δημοσιονομικά ζητήματα κλίνει όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση της αύξησης των κρατικών δαπανών τις τελευταίες δεκαετίες», σημειώνει το ΔΝΤ.

Οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου ανέφεραν τον Απρίλιο ότι το συνολικό δημόσιο χρέος όλων των χωρών αυξήθηκε κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες το 2023 στο 93,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να έχουν γίνει οι ηγέτες της ανάπτυξης, καθώς τα χρέη τους προσέθεσαν πάνω από 2 και 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This