Το 2021 πρώτη φορά εκλογές στο Κατάρ και το 2024 δημοψήφισμα για να τις καταργήσουν!

Προκάλεσαν φυλετικές εντάσεις στη χώρα, με μέλη των Βεδουίνων να αποκλείονται

Must Read

Το Κατάρ και οι εκλογές είναι δυο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες και ενώ στη Δύση αποτελούν τη γιορτή της δημοκρατίας στη χώρα του Αραβικού Κόλπου αποτελούν αφορμή για φυλετικές εντάσεις!

Μόλις το 2021 το Κατάρ πραγματοποίησε τις πρώτες του εκλογές και τώρα, το 2024, θα διενεργήσει δημοψήφισμα για να τις καταργήσει, όπως ουσιαστικά ανήγγειλε ο σεϊχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Χαρακτήρισε μάλιστα τις εκλογές «πείραμα», που εξετάστηκε και οδήγησε την κυβέρνηση στο να προτείνει τις συνταγματικές τροπολογίες. Όπως δήλωσε στην ετήσια ομιλία του για την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σούρα: «Το Συμβούλιο της Σούρα δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό κοινοβούλιο σε ένα δημοκρατικό σύστημα και το καθεστώς και οι εξουσίες του δεν θα επηρεαστούν είτε τα μέλη του εκλέγονται μέσω βουλευτικών εκλογών είτε διορίζονται».

Το Κατάρ θα προχωρήσει σε μια σπάνια κίνηση διενεργώντας δημοψήφισμα για μια σειρά από συνταγματικές τροπολογίες, στις οποίες θα περιλαμβάνεται πρόταση που θα δίνει τέλος στις προσπάθειες διενέργειας βουλευτικών εκλογών.

Να σημειωθεί πως οι εκλογές προκάλεσαν φυλετικές εντάσεις, και αυτό γιατί μέλη βασικής φυλής Βεδουΐνων, της Αλ Μουρά, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This