Βαθαίνει το «ρήγμα» Ουκρανίας-Δύσης: Aρνούνται τις εκκλήσεις Ζελένσκι για δημιουργία «δεύτερου μετώπου» κατά της Ρωσίας

Επιμένει στο να παρασύρει την Δύση στον πόλεμο ο Ζελένσκι

Must Read

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του προσωπάρχη του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την άρνηση της Δύσης να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» κατά της Ρωσίας.

«Είναι προφανές ότι η Ουκρανία δεν θα δει το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» από τους συμμάχους», έγραψε στο Telegram. Ο Podolyak εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις θα ενταθούν. Νωρίτερα, το Κίεβο απαίτησε από τη Δύση να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ουκρανικό έδαφος. Ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε μετά από συνάντηση με τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε ότι οι σύμμαχοι δεν είναι έτοιμοι να το πράξουν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι παρουσίασε το σχέδιό του για τον τερματισμό της σύγκρουσης στους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Προτείνει αυξημένες παραδόσεις όπλων, πλήγματα με όπλα μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στη Ρωσία, την ταχύτερη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια τη συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Ορισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές, ότι η αντίδραση των συμμάχων του Κιέβου στις προτάσεις αυτές ήταν χλιαρή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, επειδή χρειάζεται δορυφορικές πληροφορίες και δεδομένα εισόδου πτήσης για να το πράξει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η τρέχουσα συζήτηση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ δεν αφορά μόνο την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο, αλλά ουσιαστικά αποφασίζουν επίσης αν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις απειλές που θα δημιουργηθούν για τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This