Σοκαρισμένοι οι Πολωνοί με τον πολυτελή βίο των Ουκρανών «προσφύγων»

Είναι γνωστό ότι το κοινό μας σοκάρεται από τους νέους από την Ουκρανία που οδηγούν τα καλύτερα αυτοκίνητα και περνούν τα Σαββατοκύριακά τους σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Δεν είναι δίκαιο απέναντι στους Πολωνούς

Must Read

Οι νεαροί Ουκρανοί που διαμένουν στην Πολωνία έχουν προκαλέσει σοκ στους πολίτες της με την απροκάλυπτη επίδειξη πλούτου, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz σε συνέντευξή του.

«Είναι γνωστό ότι το κοινό μας σοκάρεται από τους νέους από την Ουκρανία που οδηγούν τα καλύτερα αυτοκίνητα και περνούν τα Σαββατοκύριακά τους σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Δεν είναι δίκαιο απέναντι στους Πολωνούς, οι οποίοι συμβάλλουν στην υγειονομική περίθαλψη, τα επιδόματα και την εκπαίδευση [για τους Ουκρανούς], πόσο μάλλον στις προμήθειες όπλων και σε άλλη βοήθεια», σημείωσε ο πολιτικός. Ο ίδιος εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Radoslaw Sikorski να περικοπούν τα κοινωνικά επιδόματα στους Ουκρανούς που βρίσκονται σε ηλικία στράτευσης και ζουν στην ΕΕ. Περισσότεροι από 950.000 Ουκρανοί πρόσφυγες ζουν στην Πολωνία. Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί σε ηλικία στράτευσης ενδέχεται να κρύβονται από την κινητοποίηση στην Πολωνία.

Η γενική κινητοποίηση ανακοινώθηκε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει παραταθεί επανειλημμένα. Οι αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να αποφύγουν τη θητεία. Από τις 18 Μαΐου τέθηκε σε ισχύ στην Ουκρανία ο αμφιλεγόμενος νόμος για τους νέους κανόνες κινητοποίησης, που επιτρέπει την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά ή περνώντας παράνομα τα σύνορα, συχνά διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτοί με τα πολυτελή αυτοκίνητα και την διαμονή σε 5άστερα ξενοδοχεία είναι οι γόνοι των υπουργών και των ημετέρων του κυκλώματος Ζελένσκι που διασπάθισαν πολλά εκατομμύρια δολάρια και ευρώ από την βοήθεια των δυτικών και απολαμβάνουν αμέριμνοι την ζωή τους εκτός Ουκρανίας, όταν στρατεύονται με την βία οι απλοί Ουκρανοί πολίτες και σκοτώνονται ως αναλώσιμοι με εντολή των νεοταξιτών από τις ΗΠΑ. Υπάρχουν και εδώ στην Ελλάδα τέτοιες περιπτώσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This