Μπλόκο του Ιραήλ στις ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα: Αρνείται την είσοδο στις μισές την ώρα που πείνα και αρρώστιες θερίζουν

Must Read

Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόσβαση σχεδόν στις μισές από τις 285 ανθρωπιστικές αποστολές που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με αυτήν, συνολικά 285 ανθρωπιστικές αποστολές είχαν προγραμματιστεί στη Γάζα από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου. Ωστόσο, σε 141 από αυτές (49%) δεν δόθηκε πρόσβαση και σε 85 από αυτές (30%) δεν δόθηκε βοήθεια. Επιπλέον, 49 επιχειρήσεις (17%) αντιμετώπισαν εμπόδια και δέκα (4%) ακυρώθηκαν λόγω προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και ασφάλειας. Η έκθεση του OCHA αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο είχαν προγραμματιστεί συνολικά 667 ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα, με 305 από αυτές να λαμβάνουν τελικά βοήθεια και 138 να απορρίπτονται.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε απότομα στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν οι Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών οικισμών και παίρνοντας ομήρους. Το Ισραήλ απάντησε με την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στον θύλακα, προκειμένου να καταστρέψει τη στρατιωτική και πολιτική δομή της Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. 16.500 βρέφη δολοφόνησαν οι γαμψομύτες αρουραίοι, τα σιωνιστικά σκουλήκια αλλά δεν έχουν χορτάσει με αίμα. Η γενοκτονία συνεχίζεται από το κράτος-τρομοκράτη, τους ναζιστές της Μ.Ανατολής. Ελπίζω να μην μείνει ούτε ένας ζωντανός από όσους έχουν εισβάλει στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο και την Συρία. Ούτε καν ένα κομμένο χέρι τους να μην επιστρέψει πίσω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This