Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Σήμερα η συνάντηση των αρχηγών κρατών – Μέση Ανατολή και Μεταναστευτικό στο «τραπέζι» των συζητήσεων

Τα ζητήματα που θίγει στην επιστολή-πρόσκληση ο Σαρλ Μισέλ

Must Read

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να συναντηθούν σήμερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, αλλά και στο μεταναστευτικό ζήτημα, που εξελίσσεται σε «αγκάθι».

Το παρών θα δώσει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έκανε γνωστό στην επιστολή-πρόσκληση προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε ό,τι αφορά στην κρίση στη Μέση Ανατολή, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, να εκφράσουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη στρατιωτική κλιμάκωση και τους κινδύνους που αυτή θα φέρει σε ολόκληρη την περιοχή. Παράλληλα, οι «27» θα τονίζουν για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να πιέσει σθεναρά για αποκλιμάκωση και να επιμείνει στον σεβασμό του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου», τονίζει στην επιστολή του ο Σαρλ Μισέλ. Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν και για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο.

Το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα, η μετανάστευση, και συγκεκριμένα η πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης, θα απασχολήσει σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες σε μια πιο διεξοδική συζήτηση, έπειτα από αρκετούς μήνες. Αυτήν τη φορά η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην αυστηροποίηση της πολιτικής επιστροφών για τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί και σε πιθανά μέτρα, όπως η επιστροφή των ατόμων αυτών σε τρίτες χώρες. «Θα έχουμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου του ενισχυμένου ελέγχου των εξωτερικών μας συνόρων, των ενισχυμένων εταιρικών σχέσεων και των ενισχυμένων πολιτικών επιστροφής», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη Σύνοδο αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ενέργειας και συγκεκριμένα οι υψηλές τιμές που σημειώθηκαν στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ιδίως στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καλέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «υποβάλει επειγόντως προτάσεις» με στόχο την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This