ΗΠΑ: Έκθεση κόλαφος για τις Μυστικές Υπηρεσίες – Αφορμή η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ένα «πλήθος συγκεκριμένων αποτυχιών επέτρεψε την επίθεση εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου»

Must Read

«Γραφειοκρατικές», «αδρανείς» και «αναποτελεσματικές» χαρακτηρίζονται, μεταξύ άλλων, οι Μυστικές Υπηρεσίες (Secret Service) των Ηνωμένων Πολιτειών, με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε σήμερα, Πέμπτη 17/10, μια ανεξάρτητη ομάδα αναλυτών.

Όπως καταγγέλλει η συγκεκριμένη ομάδα, οι αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν βαθιές παθογένειες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως, αλλιώς είναι θέμα χρόνου, όπως αναφέρεται στην έκθεση 52 σελίδων που παρουσίασε η ομάδα, να συμβούν και άλλες δολοφονικές απόπειρες, όπως εκείνη κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Στο πόρισμα της ανεξάρτητης αυτής ομάδας, στην οποία είχε ανατεθεί να εξετάσει τους πυροβολισμούς της 13ης Ιουλίου, αναφέρεται επίσης πως επιβάλλεται «επείγουσα αλλαγή της ηγεσίας», καθώς ένα «πλήθος συγκεκριμένων αποτυχιών επέτρεψε την επίθεση εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου».

Από την πλευρά τους, οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν ήδη αναγνωρίσει «αγκυλώσεις», με τον διευθυντής τους να υποβάλλει την παραίτησή του εβδομάδες μετά το -παραλίγο μοιραίο- συμβάν στην Πενσιλβάνια.

Οι γυναίκες στο στόχαστρο

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, η αμερικανική υπερσυντηρητική δεξιά καταφερόταν εναντίον των γυναικών της Secret Service που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία του πρώην προέδρου και νυν υποψήφιου για το χρίσμα χαρακτηρίζοντάς τες, μεταξύ άλλων, «πολύ μικρόσωμες» και «πολύ λεπτές».

Το ομοσπονδιακό επίλεκτο αστυνομικό σώμα που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των σημαντικότερων πολιτικών προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ, βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπο όχι μόνο με επικρίσεις και ερωτήματα, επειδή τίθεται το ερώτημα πώς οπλοφόρος μπόρεσε να βρεθεί τόσο κοντά στον πρώην πρόεδρο, αλλά και με σεξιστικά σχόλια για την πολιτική στρατολόγησης που εφαρμόζει. Μια πολιτική που διέπεται από το σύνολο αρχών που συμπυκνώνεται στο αρκτικόλεξο DEI (Diversity, Equality, Inclusion), κάτι που, στην πράξη, σημαίνει ότι δεν γίνεται κανένας αποκλεισμός για λόγους φυλής, φύλου, θρησκευτικού ή κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου.

Γυναίκες με σκούρα κοστούμια και μαύρα γυαλιά -η συνήθης, δηλαδή, αμφίεση των πρακτόρων της Secret Service- ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να προστατεύσουν με τα σώματά τους και να απομακρύνουν εσπευσμένα τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, ο οποίος έγινε στόχος πυρών, περίπου οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του σε ανοικτό χώρο στην Πενσιλβάνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This