Σε βίντεο οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ – Η αντίδραση του Ιράν – Νετανιάχου: «Η αρχή του τέλους του πολέμου ο θάνατός του»

Οι εκδοχές για το πώς σκοτώθηκε

Must Read

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Σινουάρ σκοτώθηκε από τυχαίο χτύπημα ισραηλινού τανκ σε σπίτι στη Λωρίδα της Γάζας, πιθανότατα στη Ράφα. Ο θάνατος έχει επιβεβαιωθεί και μέσω DNA από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.




Σε βίντεο από drone υπάρχουν και οι τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς. Drone των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μπήκε στο κατεδαφισμένο κτίριο που βρισκόταν. Όταν ο Σινουάρ το εντόπισε κάλυψε το πρόσωπό του και πέταξε ένα αντικείμενο για να προσπαθήσει να «κατεβάσει» το drone. Εκείνη τη στιγμή πρόσθετα πυρά σκότωσαν τον Σινουάρ, σύμφωνα με στρατιώτη του Ισραήλ.

«Δεν υπήρχε καμία ένδειξη παρουσίας ομήρων στο κτίριο όπου εξοντώθηκαν οι τρομοκράτες», διευκρίνισε ο στρατός, καθώς ο Σινουάρ ήταν γνωστό ότι κυκλοφορούσε πάντα μαζί με μία ομάδα ομήρων για «προστασία» από ισραηλινά χτυπήματα.




 

Τον Σινουάρ προσπαθούσαν να βρουν από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. Το τελευταίο διάστημα γνώριζαν επί μήνες ότι ο Γιαχία Σινουάρ κρυβόταν στη συνοικία Τελ Σουλτάν της Ράφα, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ μαζί με έξι ομήρους.

Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Τελ Σουλτάν και στόχευσαν συγκέντρωση στελεχών της Χαμάς, πιστεύοντας ότι ανάμεσά τους ήταν και ο Σινουάρ. Στην επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης, όταν κατεδαφίστηκε το κτίριο σηκώθηκε drone για να εντοπιστούν τα θύματα. Στην αρχή έκοψαν το δάχτυλο από τη σορό του Σινουάρ για να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία την ταυτοποίησης. Η σορός βγήκε έξω από το κτίριο χθες Πέμπτη.

Πάντως έχει δοθεί και άλλη μία εκδοχή για τον θάνατο του Σινουάρ. Σύμφωνα με αυτή. ομάδα αναγνώρισης του ισραηλινού στρατού σε τυπικό έλεγχο σε δρόμο όταν ήρθε αντιμέτωπη με πέντε άντρες που άρχισαν να πετούν εναντίον τους χειροβομβίδες. Η μονάδα σκότωσε τους τέσσερις από αυτούς και ο πέμπτος ταμπουρώθηκε σε σπίτι. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή σε ελεύθερο σκοπευτή ο οποίος δεν ήταν μεγαλύτερος από 20 ετών να χτυπήσει.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός. Σκοτώθηκε στη Ράφα» από τον ισραηλινό στρατό, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα, διευκρινίζοντας ότι «δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα, αλλά την αρχή του τέλους».

Το Ιράν, υποστηρικτής του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης» με σκοπό την «απελευθέρωση» των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

«Θα αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία και τα παιδιά, που θα συνεχίσουν την πορεία προς την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Όσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ιράν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Δείτε επίσης:

O Χάλεντ Μασάλ πιθανός διάδοχος του Γιαχία Σινουάρ – Βρίσκεται στην Τουρκία

Διάγγελμα Νετανιάχου για Σινουάρ: «Το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί»

Ο IDF σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ – Πανηγυρίζουν στο Ισραήλ

Γιαχία Σινουάρ: Οι πρώτες αντιδράσεις της Δύσης για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς – «Αποδόθηκε δικαιοσύνη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This