ΝΑΤΟ: Συμφωνία συμμάχων για ενίσχυση δορυφορικής κάλυψης της Αρκτικής!

Στο περιθώριο της συνόδου στις Βρυξέλλες

Must Read

Οι χώρες του ΝΑΤΟ ένωσαν τη φωνή τους για να βελτιώσουν την δορυφορική κάλυψη της Αρκτικής, δήλωσε αξιωματούχος. Αναφερόμενος σε μία περιοχή στην οποία βρίσκεται η βάση του στόλου των πυρηνικών υποβρυχίων της Μόσχας και της οποίας η στρατηγική σημασία έχει αυξηθεί λόγω του πολέμου ΡωσίαςΟυκρανίας.

Στο περιθώριο της συνόδου στις Βρυξέλλες, οι 13 σύμμαχοι υπέγραψαν επιστολή προθέσεων, με στόχο να δημιουργήσουν ένα ασφαλές δίκτυο δορυφορικών επικοινωνιών για την Αρκτική με την ονομασία Northlink, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Ο στρατηγικός ρόλος της Αρκτικής καθίσταται όλο και πιο σημαντικός λόγω της τεταμένης γεωπολιτικής κατάστασης», ανέφερε. «Ταυτόχρονα η περιοχή δεν έχει επαρκή δορυφορική κάλυψη για επικοινωνία και πλοήγηση και ως εκ τούτου και για στρατιωτικές επιχειρήσεις», επισήμανε.

Το Northlink έχει στόχο να βελτιώσει την δορυφορική κάλυψη μέσα στα επόμενα χρόνια, μισθώνοντας εμπορικές υπηρεσίες ή αντλώντας δυνατότητες από συμμάχους, πρόσθεσε. Το πρόγραμμα υπογράφουν ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην χερσόνησο Κόλα της Αρκτικής, σταθμεύει ο ρωσικός Βόρειος Στόλος, ο οποίος περιλαμβάνει τον στόλο των πυρηνικών υποβρυχίων της Ρωσίας και εξασφαλίζει την δυνατότητα «δεύτερου πλήγματος», την ικανότητα δηλαδή της Ρωσίας να ανταποδώσει πλήγμα με τα δικά της πυρηνικά όπλα, εφόσον δεχθεί πυρηνική επίθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This