Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στο Ισραήλ με εντολή να «εξασφαλίσει» την λήξη του πολέμου στη Γάζα

Must Read

Ήρθε η ώρα να τελειώσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται να πιστεύει ο Τζο Μπάιντεν και για το λόγο αυτό στέλνει εκ νέου τον επικεφαλής διπλωμάτη του, Άντονι Μπλίνκεν, στο Ισραήλ, με σκοπό να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί, από τη στιγμή που η Χαμάς είναι, πλέον, «ακέφαλη».

«Στέλνω τον Τόνι Μπλίνκεν στο Ισραήλ. Θα εξετάσουμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Πώς θα ασφαλίσουμε τη Γάζα και θα προχωρήσουμε», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους νωρίς σήμερα το πρωί, κατά την προσγείωση του Air Force One στο Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς ηγέτες για να συζητήσουν την παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Ισραήλ με το Ιράν και τους συμμάχους του (Χεζμπολάχ, Χούθι, κλπ.). «Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε προς μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξήγησε δε ότι «είχε παραδώσει το ίδιο μήνυμα» στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους αργά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Γερμανία. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ισραήλ για την επιτυχή δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ. «Είναι μια καλή μέρα για τον κόσμο. Τον “έχουμε” πια. Τηλεφώνησα στον Μπίμπι, τον Νετανιάχου, για να τον συγχαρώ για τον Σινουάρ. Έχει πολύ αίμα στα χέρια του – αμερικανικό αίμα, αίμα Ισραήλ και άλλων», είπε σχετικά ο Μπάιντεν και πρόσθεσε πως «του είπα ότι ήμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με τις ενέργειές του».

Χθες, Πέμπτη 18/10, σε δημόσιες δηλώσεις του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ προανήγγειλε την «αρχή της επόμενης ημέρας της Χαμάς στη Γάζα» και τόνισε ότι δημιούργησε νέες ευκαιρίες για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων και «φέρνει το τέλος του πολέμου πιο κοντά». Ωστόσο, ούτε αυτή τη φορά φάνηκε πρόθυμος να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα…




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This