Σολτς: Σε εξέλιξη το σχέδιο για την προμήθεια Eurofighter στην Τουρκία – Τι συζήτησε με Ερντογάν

«Στην ατζέντα των συναντήσεών μας συμπεριλήφθηκε και η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία»

Must Read

O Όλαφ Σολτς αποκάλυψε το Σάββατο ότι οι συζητήσεις για την προμήθεια Eurofighter στην Τουρκία είναι «έργο σε εξέλιξη». Ο καγκελάριος της Γερμανίας έγινε δεκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σολτς δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία έχει ενεργό ρόλο ως μέλος του κονσόρτσιουμ που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη. Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο καγκελάριος ανέφερε πως το Βερολίνο ενέκρινε πρόσφατα πωλήσεις όπλων στην σύμμαχο του ΝΑΤΟ Τουρκία.

O Σολτς απηύθυνε εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση στην Μέση Ανατολή ενώ τόνισε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί την κυριαρχία του, αλλά «πρέπει να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο».

Στο Twitter της Τουρκικής Προεδρίας ανακοινώθηκε:

«Σήμερα, φιλοξενήσαμε τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, και την αντιπροσωπεία του στην χώρα μας.

Φέτος, συζητήσαμε διεξοδικά όλες τις πτυχές των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες συμπλήρωσαν την 100ή επέτειο της Συνθήκης Φιλίας.

Το διμερές μας εμπόριο έφτασε τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος μας είναι τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έχουμε αυξήσει τις προσπάθειές μας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Θέλουμε να βελτιώσουμε την συνεργασία μας αφήνοντας πίσω ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν στο πλαίσιο της προμήθειας προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας.

Όπως ήταν φυσικό, στην ατζέντα των συναντήσεών μας συμπεριλήφθηκε και η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία.

Τονίσαμε τη σημασία της κοινής μάχης κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα του PKK και της FETO, που αποτελούν σοβαρή απειλή για την δημόσια ασφάλεια της Γερμανίας, και καταλήξαμε στην αποφασιστικότητα να πολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία.

Τόνισα ότι τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως η ενημέρωση της Τελωνειακής Ένωσης και ο διάλογος για την απελευθέρωση των θεωρήσεων, είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η γενοκτονία του Ισραήλ στην Γάζα και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και οι επιθέσεις του στον Λίβανο.

Όσο συνεχίζονται οι σφαγές στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, είναι αδύνατο για την περιοχή μας και όχι μόνο να βρει ειρήνη.

Πάνω από 50 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή…

Αναμένουμε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες με συνείδηση ​​και διορατικότητα να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να σταματήσουν τις επιθετικές πολιτικές του Ισραήλ.

Ως Tουρκία, θα συνεχίσουμε την ευσυνείδητη στάση που έχουμε επιδείξει από την πρώτη μέρα.»

Πηγή φωτό: Twitter Erdogan

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η σωστή είδηση είναι ότι η Toυρκία «έκλεισε» και τα Eurofighter! – Παίρνει 40 μονάδες – Πιθανή επίσπευση της προμήθειας από την παραγγελία του Κατάρ.
    Ασ’ τους Ελληναράδες να βαυκαλίζονται με Αγία Σοφιές και μπαρμπούτσαλα. Δώσε πόνο Ρετζέπ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This