Charlie Hebdo: Πέθανε ο τελευταίος επιζών της τρομοκρατικής επίθεσης του 2015 – Άγνωστα τα αίτια του θανάτου του

Είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά την εισβολή των αδελφών Κουασί στα γραφεία του περιοδικού

Must Read

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Φιεσί έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του


Νεκρός μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι
βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη (17/10) ο Σιμόν Φιεσί, ο τελευταίος επιζών της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo που σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2015.

Ο 40χρονος ήταν το πρώτο μέλος της συντακτικής ομάδας του Charlie Hebdo που πυροβολήθηκε από τους αδερφούς Κουάτσι που εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού. Τραυματίστηκε σοβαρά καθώς η σφαίρα από Καλάσνικοφ τον χτύπησε στη σπονδυλική στήλη και έκτοτε η ζωή του άλλαξε, όπως συχνά έλεγε ο ίδιος.

Ο Σιμόν Φιεσί κατάφερε να επιζήσει από την αιματηρή επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν ξεπέρασε ποτέ τον εφιάλτη που έζησε.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, που επικαλείται τους οικείους του, άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή σε ηλικία 40 ετών, εννέα χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία. Ο Φιεσί που εντάχθηκε στη συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo το 2012, ήταν παντρεμένος με Αυστραλέζα και πατέρας ενός παιδιού.

Μέχρι στιγμής οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί και η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαιώνει στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή.

«Αν και έχει γίνει νεκροψία, τα ευρήματά της δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου του Σιμόν Φιεσύ. Οι έρευνες συνεχίζονται», προσθέτει η εισαγγελία.

«Σε αντίθεση με ότι ανακοινώθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο υπέρ μιας αυτοκτονίας σε αυτό το στάδιο των ερευνών για το λόγο αυτό τα αίτια του θανάτου του παραμένουν ακόμη άγνωστα», υπογράμμισε από την πλευρά της η Εισαγγελέας Νταταλί Σενίκ, καλώντας «όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας».

Τι κατέθεσε στη δίκη

Κατά τη διάρκεια της δίκης που έλαβε χώρα το 2020 ο Φιεσί είχε δηλώσει ότι όταν οι αδελφοί Κουασί εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, έκλεισε τα μάτια του πέφτοντας στο έδαφος, πιστεύοντας ότι αυτή η κίνηση «ίσως του έσωζε τη ζωή».

«Θυμάμαι την πόρτα να ανοίγει βίαια, μια έκρηξη. Θυμάμαι ότι… άκουσα «Αλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος), στα αραβικά και είδα τους δύο κουκουλοφόρους να περνούν δίπλα μου», κατέθεσε στη δίκη και όπως είπε στη συνέχεια «το μόνο που είδα ήταν το αίμα μου να κυλά στο σώμα μου».

Αναφερόμενος στο νόημα αυτής της κίνησης των τρομοκρατών είχε πει ότι δεν το έχει «καταλάβει στην πραγματικότητα», προσθέτοντας για τον προσωπικό του γολγοθά πως «αυτοί οι πόνοι δεν φεύγουν ποτέ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This