Διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες των ΗΠΑ για χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

To «σχέδιο» Νετανιάχου

Must Read

Έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν με ακρίβεια τα ισραηλινά σχέδια επίθεσης του Νετανιάχου στο Ιράν, διέρρευσαν, όπως αποκαλύπτει το CNNi.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Natasha Bertrand, του Alex Marquardt και του Evan Perez του CNNi, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ερευνούν διαρροή εξαιρετικά απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ, σχετικά με το πλάνο του Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν! Η διαρροή είναι «άκρως ανησυχητική», τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος. Τα έγγραφα άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς δημοσιεύτηκαν στο Telegram από έναν φιλοϊρανικό λογαριασμό, τον «Middle East Spectator». Επισημαίνονται ως άκρως απόρρητα και φέρουν σφραγίδες «Five Eyes» που υποδεικνύουν ότι προορίζονται μόνο για να τα δουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους: Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Περιγράφουν τις προετοιμασίες που φαίνεται πως κάνει το Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, που λέει ότι συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, αναφέρει ότι τα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μετακινούν πυρομαχικά.

Ένα άλλο έγγραφο σημειώνει ότι προέρχεται από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-εδάφους, που επίσης εικάζεται ότι προετοιμάζονται για χτύπημα στο Ιράν.
Αμερικανός αξιωματούχος λέει ότι η έρευνα εξετάζει ποιος είχε πρόσβαση στο φερόμενο έγγραφο του Πενταγώνου. Οποιαδήποτε τέτοια διαρροή αυτόματα θα πυροδοτούσε έρευνα του FBI μαζί με το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας παρέπεμψε το CNNi στο Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) και του Πενταγώνου. Το Πεντάγωνο και η Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν… Ντόμινο, μύλος!

Η ισραηλινή εφημέριδα Haaretz αναφέρει επικαλούμενη πηγή του Τελ Αβίβ, ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από το Ισραήλ για τη διαρροή. «Αν είναι αλήθεια ότι τα τακτικά σχέδια του Ισραήλ για απάντηση στην επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου έχουν διαρρεύσει, είναι σοβαρή παραβίαση», δήλωσε ο Μικ Μάλροι, πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας για τη Μέση Ανατολή και συνταξιούχος αξιωματικός της CIA. Πρόσθεσε ότι «ο μελλοντικός συντονισμός μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα μπορούσε επίσης να αμφισβητηθεί. Η εμπιστοσύνη είναι βασικό συστατικό της σχέσης και ανάλογα με το πώς διέρρευσε αυτή η εμπιστοσύνη θα μπορούσε να διαβρωθεί».

Δείτε ακόμη:

Βίντεο του IDF με τον Σινουάρ σε τούνελ πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Έφοδος διαδηλωτών στην κατοικία του Νετανιάχου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This