Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν και προκαλούν τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ

Καμία εμπλοκή της Κύπρου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ

Must Read

Ισραηλινά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι η επίθεση ακυρώθηκε λόγω της συγκεκριμένης διαρροής που έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη της!

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από τα ξημερώματα με φόντο την διαρροή απόρρητων εγγράφων των αμερικανικών υπηρεσιών, τα οποία αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν έπειτα από την επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Natasha Bertrand, του Alex Marquardt και του Evan Perez του CNNi, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ερευνούν διαρροή εξαιρετικά απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ, σχετικά με το πλάνο του Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν! Η διαρροή είναι «άκρως ανησυχητική», τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος. Τα έγγραφα άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς δημοσιεύτηκαν στο Telegram από έναν φερόμενο φιλοϊρανικό λογαριασμό, τον «Middle East Spectator». Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο δημοσιογραφικό πρακτορείο το οποίο απορρίπτει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, λέγοντας ότι αποτελείται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους που έχουν το «θάρρος της γνώμης τους».

Το Newsbreak αποκαλύπτει τα σημαντικότερα έγγραφα που διέρρευσαν που είναι τα ακόλουθα:

Αυτά είναι τα έγγραφα που διέρρευσαν για την επερχόμενη επίθεση του Ισραήλ το Ιράν

Ισραηλινές πηγές πάντως αναφέρουν ότι η διαρροή έγινε εν γνώση των αμερικανικών υπηρεσιών, για να δώσει ένα σήμα στο Ισραήλ ότι πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Η άποψη αυτή προκαλεί ήδη τριγμούς στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ιερουσαλήμ με την Ουάσινγκτον…

Από την αποκάλυψη των εγγράφων – όπως αποτυπώνονται σε χάρτη τα σχέδια του Ισραήλ βάσει των συγκεκριμένων πληροφοριών – φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Κύπρου στην ερχόμενη επίθεση αντιποίνων στο Ιράν.

Ο χάρτης για τα χτυπήματα του Ισραήλ το Ιράν – η Κύπρος δεν εμπλέκεται

Το παρασκήνιο με την ακύρωση της επίθεσης

Το Ισραήλ σχεδίαζε να επιτεθεί στο Ιράν στις 15-16 Οκτωβρίου, αλλά η διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων από το Πεντάγωνο καθυστέρησε την επίθεση. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όπως το Walla News το επιβεβαιώνουν.

Μια ενημερωμένη πηγή εντός της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ μοιράστηκε μαζί μας ένα εξαιρετικά ευαίσθητο έγγραφο πληροφοριών των ΗΠΑ από την NGIA, με ημερομηνία 15-16 Οκτωβρίου, που περιγράφει λεπτομερώς τις ισραηλινές προετοιμασίες για εκτεταμένο χτύπημα στο Ιράν.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΗΠΑ παρατήρησαν την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να χειρίζεται ALBM (βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από αέρα) όπως ο «Golden Horizon» (τουλάχιστον 16) και ο «ROCKS» (τουλάχιστον 40) στην αεροπορική βάση Χατσερίμ από τις 8 Οκτωβρίου. Θα ήταν λοιπόν μια μεγάλη επίθεση.

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χειρίστηκε επίσης αρκετούς ASM (πύραυλους αέρος-εδάφους) στις αεροπορικές βάσεις Ramot David και Ramon, υποδεικνύοντας μια επικείμενη επίθεση.

Επιπλέον, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε άσκηση LFE στις 15 Οκτωβρίου για να εξασκήσει τον ανεφοδιασμό αέρος-αέρος και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με μεγάλο αριθμό αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών δεξαμενόπλοιων KC-707, ενός G-550 Gulfstream AWAC αεροσκάφη και πιθανώς μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτή η διαβαθμισμένη αναφορά προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, μέρος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Ισραηλινά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω τους Αμερικανούς, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τελειώνει ο κόσμος μια και καλή με αυτό το καθεστώς. Ένα καθεστώς που συμπεριφέρεται στις γυναίκες λες και είναι ζώα. Που μια ελίτ που πουλάει ακραίο φονταμενταλισμό έχει βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή εδώ και 30 χρόνια. Πρέπει να γίνει τώρα για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Μόνο έτσι θα απελευθερωθούν οι λαοί των Παλαιστινίων, του Λιβάνου και της Υεμένης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This