Ισραήλ: Έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου ασφαλείας για τα αντίποινα σε Ιράν και Χεζμπολάχ – Γκάλαντ: «Θέλουμε να τους συντρίψουμε»

«Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων ή των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Must Read

Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά η νέα έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ με στόχο να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για τα αντίποινα σε Ιράν και Χεζμπολάχ, μετά και την «απόπειρα δολοφονίας» του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης για την κατάσταση στα βόρεια σύνορα της χώρας, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ ανέφερε τα εξής: «Μετακινούμαστε από μια κατάσταση ήττας του εχθρού, σε μια κατάσταση καταστροφής, ανατινάζοντας σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών, διαλύοντας τη Χεζμπολάχ. Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Οι IDF προετοιμάζονται για περαιτέρω κινήσεις, αλλά πρωτίστως εκτελούν σωστά αυτή την επιχείρηση». Ξεκαθάρισε δε πως «πλέον δεν μας ενδιαφέρει “απλώς” να νικήσουμε την Χεζμπολάχ, αλλά θέλουμε να την συντρίψουμε».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για να πλήξει το Ιράν, ως απάντηση στην επίθεση με  βαλλιστικούς πυραύλους και περίπου 200 ρουκέτες που εξαπέλυσε η Ισλαμική Δημοκρατία την 1η Οκτωβρίου, αλλά και στην επίθεση της Χεζμπολάχ με drone που στόχευσε την κατοικία του Νετανιάχου, ωθώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει λόγο για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του και να «υποσχεθεί» για άμεση τιμωρητική απάντηση στο Ιράν και τους συμμάχους του.




«Κόκκινη γραμμή» οποιαδήποτε επίθεση σε ιρανικό στόχο ή πυρηνικές εγκαταστάσεις

«Οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν σημαίνει ότι ξεπερνάμε τις “κόκκινες γραμμές” μας και δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση», δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί και πρόσθεσε: «Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων ή των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων».

Χθες Σάββατο, εξάλλου, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι όποιος γνωρίζει «πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν» θα πρέπει να λογοδοτήσει, απαντώντας σε σχετική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. «Όποιος γνωρίζει ή κατανοεί πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν και παρέχει τα μέσα και την υποστήριξη για μια τέτοια ανοησία, θα πρέπει λογικά να φέρει την ευθύνη για τυχόν ανθρώπινες απώλειες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Αμπάς Αραγτσί.

Από την πλευρά του, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απαντώντας στο νέο μήνυμα Νετανιάχου για αντίποινα, προέβη σε ανάρτηση στο Χ, γράφοντας στα εβραϊκά «η Χαμάς είναι ζωντανή και θα παραμείνει ζωντανή», παρά τη δολοφονία του ηγέτη της, Γιαχία Σινουάρ.

Οι απειλές Νετανιάχου

Σε σημερινή ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε πως «οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, έκαναν ένα σοβαρό λάθος» και απείλησε πως οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα».

Πρόσθεσε δε πως «αυτό δεν θα αποτρέψει εμένα ή το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο εναντίον των εχθρών μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον μας», παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς επέπληξε «τους συμμάχους του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν» τον Νετανιάχου, αναφερόμενος στο εχθρικό drone που έθεσε στο στόχαστρό του την εξοχική κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια, στο κεντρικό Ισραήλ. «Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την οικογένειά του, έδειξαν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν και τον άξονα του κακού που διευθύνει», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Κατς.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This