Σκηνές κόλασης αυτή τη στιγμή στη Βηρυτό!

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τράπεζες και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου

Must Read

Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, καθώς ισραηλινά βομβαρδιστικά πραγματοποιούν επιθέσεις σε δεκάδες στόχους μέσα στη Βηρυτό, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες κάτοικοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με κάθε τρόπο.

Πρόκειται πραγματικά για μία επίγεια κόλαση, όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό κι από το ακόλουθο βίντεο, που τραβήχτηκε πριν από λίγα λεπτά:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αεροπορικές επιδρομές των IDF πλήττουν κυρίως περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ, αμέσως μετά τη σχετική προειδοποίηση του ισραηλινού Στρατού λιβανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο στόχαστρο θα έμπαινε το οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν έκρηξη και είδαν καπνό στα νότια προάστια της Βηρυτού, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των IDF ανέφερε ότι θα στοχοποιούνταν τοποθεσίες που ανήκουν στο ίδρυμα Al Qard Al Hassan της Χεζμπολάχ, που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική ομάδα ως οιονεί τράπεζα, καθώς και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Όπως μεταδίδει το CNN, βασιζόμενο σε πληροφορίες από το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar, το Al Qard Al Hassan είναι ένα μη κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 και συνδέεται με την Χεζμπολάχ. Προσφέρει άτοκα δάνεια για την ανακούφιση της φτώχειας στη σιιτική κοινότητα, με βάση τις ισλαμικές Αρχές του δανεισμού χωρίς τόκο.

Νωρίτερα το βράδυ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ανακοίνωσε ότι η Χεζμπολάχ συμφώνησε στο ψήφισμα 1701 και, ως εκ τούτου, ο λιβανέζικος στρατός αναμένεται να αναπτυχθεί νότια του ποταμού Λιτάνι.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This