Σάλος με το χαλκευμένο δημοψήφισμα στην Μολδαβία: Κερδίζει οριακά το «ναι» στην είσοδο στην Ε.Ε με ύποπτη ανατροπή και κατηγορίες για νοθεία και απάτη!

Ύποπτη αλλαγή αποτελέσματος με επιστολικές ψήφους από το εξωτερικό, οι τακτικές των Ευρωπαίων θυμίζουν τα βρώμικα κόλπα των δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ!

Must Read

Το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Μολδαβία αποτέλεσε κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας, καθώς οι πολίτες κλήθηκαν να αποφασίσουν αν πρέπει να εγγραφεί στο Σύνταγμα ο στόχος της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας είχε τη δυναμική να καθορίσει την κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της Μολδαβίας για τα επόμενα χρόνια, σε μια εποχή όπου η σχέση της χώρας με την Ε.Ε. παραμένει αμφιλεγόμενη.

Ενώ οι πρώτες καταμετρήσεις των ψήφων έδειχναν μια σαφή απόρριψη της ένταξης, με το «όχι» να κυριαρχεί, μια αιφνίδια ανατροπή σημειώθηκε όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι επιστολικές ψήφοι από τη λεγόμενη διασπορά. Χιλιάδες ψήφοι από Μολδαβούς που ζουν στο εξωτερικό εισήλθαν στη διαδικασία, ανατρέποντας τα δεδομένα. Οι πολίτες εντός της χώρας φάνηκε να ψηφίζουν κατά της ευρωπαϊκής ένταξης, εκφράζοντας ίσως ανησυχίες για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας ή για το κόστος που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια κίνηση. Ωστόσο, οι ψήφοι της διασποράς, που καταμετρήθηκαν σε μεταγενέστερο στάδιο, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του «ναι».

Με το 98% των ψήφων καταμετρημένο, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε οριακά υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε., με το «ναι» να προηγείται μόλις κατά 50,03%. Η ανατροπή αυτή προκάλεσε έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις, καθώς πολλοί αμφισβητούν αν το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη βούληση των πολιτών εντός της χώρας ή αν επηρεάστηκε δυσανάλογα από τις ψήφους της διασποράς. Η μικρή διαφορά και η καθοριστική συμμετοχή των εξωτερικών ψήφων εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και την ακεραιότητα της διαδικασίας, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι χάλκευσαν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Αυτό το οριακό αποτέλεσμα θα μπορούσε να εντείνει την πολιτική και κοινωνική πόλωση στη Μολδαβία, με τη συζήτηση για τη θέση της χώρας εντός ή εκτός Ε.Ε. να παραμένει ζωντανή και γεμάτη αντιπαραθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This