Ως υποψήφια πρόεδρος θα επιστρέψει στη Ρωσία η Γιούλια Ναβάλναγια

Must Read

Η σύζυγος του αποβιώσαντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στη Ρωσία και θα κατέβει για πρόεδρος όταν ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Η Γιούλια Ναβάλναγια ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτό θα γίνει όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποσυρθεί. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Πούτιν είναι ήδη 72 ετών.

Ο χαμός του Ναβάλνι είχε σαν αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να χάσει τον κύριο εκφραστή της και τώρα πια να πελαγοδρομεί χωρίς κάποιον ουσιαστικό εκφραστή της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Ναβάλνι εξέτιε ποινές φυλάκισης άνω των 30 ετών συνολικά για κατηγορίες, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κατασκευασμένες και είχαν στόχο να φιμώσουν την κριτική του προς τον Πούτιν.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τους πολιτικούς συμμάχους του Ναβάλνι επικίνδυνους εξτρεμιστές που έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα για λογαριασμό της Δύσης. Δηλώνει ότι ο Πούτιν έχει σε συντριπτικό ποσοστό τη στήριξη των απλών Ρώσων, καταδεικνύοντας τις δημοσκοπήσεις στις οποίες η δημοτικότητα του ξεπερνά το 80%.

Η Ναβάλναγια έχει κατηγορήσει τον Πούτιν ότι έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο σύζυγός της, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο έχει κατ’ επανάληψη απορρίψει.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει ότι ο Πούτιν δεν έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο Ναβάλνι, σύμφωνα με το AP και τη Wall Street Journal.

Τον Αύγουστο, η Ναβάλναγια απέρριψε τις πληροφορίες ερευνητών σύμφωνα με τις οποίες ο Ναβάλνι πέθανε λόγω «συνδυασμού ασθενειών».

Η ίδια δήλωσε στο BBC ότι το Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς το οποίο διοικεί εκείνη στη θέση του συζύγου της έχει αποδείξεις τις οποίες εκείνη θα αποκαλύψει όταν θα υπάρχει «ολόκληρη η εικόνα».

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This