Λαβρόφ: Ο υβριδικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Δύση στη Ρωσία μετατρέπεται σε άμεση σύγκρουση

«Αυτή τη φορά ο «σημαιοφόρος» δεν είναι ο Χίτλερ, αλλά ο Ζελένσκι»

Must Read

Ο πόλεμος της Δύσης κατά της Ρωσίας εξακολουθεί να έχει υβριδικά στοιχεία, αλλά μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πραγματικό, «άμεσο» πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι όπως ο Χίτλερ έβαλε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων, των Ισπανών και των Σκανδιναβών, κάτω από τη ναζιστική σημαία, έτσι και οι Ηνωμένες Πολιτείες συσπειρώνουν τώρα την Ευρώπη, ώστε να σηκώσει το κύριο βάρος του πολέμου με τη Ρωσία – μέχρι στιγμής με στοιχεία υβριδικού πολέμου, αλλά όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε έναν πραγματικό, «άμεσο» πόλεμο εναντίον μας. Και επίσης υπό τη ναζιστική σημαία. Μόνο που αυτή τη φορά ο «σημαιοφόρος» δεν είναι ο Χίτλερ, αλλά ο Ζελένσκι», δήλωσε σε συνέντευξή του.

Η Μόσχα πρέπει να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των προσπαθειών περιορισμού της ανάπτυξης της Ρωσίας υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση μετά τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Επιστρέφοντας στο ερώτημα ποιος από τους υποψηφίους ή τα κόμματα των ΗΠΑ είναι προτιμότερος για εμάς, μπορώ μόνο να πω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι η επίθεση στα συμφέροντά μας, οι ενέργειες για τον περιορισμό της ανάπτυξής μας θα συνεχιστούν υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ιστότοπο AiF.

«Οι Αμερικανοί εξετάζουν κάθε διεθνές πρόβλημα, κάθε διεθνή συνομιλητή τους, πρώτα απ’ όλα, από τη σκοπιά του ανεπίτρεπτου (όπως έχουν γράψει στα δογματικά τους έγγραφα) του να γίνει οποιοσδήποτε σε αυτόν τον πλανήτη ισχυρότερος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια ουτοπία. Αν κοιτάξετε την εξέλιξη της συμβολής του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος διαφόρων χωρών στο παγκόσμιο ΑΕΠ, το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών μειώνεται σταθερά, ενώ αυτό της Κίνας, της Ινδίας και των BRICS στο σύνολό τους αυξάνεται σταθερά. Ξεπερνά ήδη το συνδυασμένο ΑΕΠ των χωρών της G7 κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες», σημείωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα ηνία της εξουσίας που είχαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω των θεσμών του Bretton Woods, μέσω του ρόλου που ανατέθηκε στο δολάριο στο διεθνές νομισματικό σύστημα, ακόμη και μετά την κατάργηση του συστήματος ελεύθερης ανταλλαγής του δολαρίου με χρυσό, δήλωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η ηγετική θέση του δολαρίου διατηρείται σε μεγάλο βαθμό τεχνητά. «Αν κρίνουμε με βάση τις στατιστικές, τον όγκο του ΑΕΠ και άλλους δείκτες που καθορίζουν το μερίδιο των ψήφων των χωρών μελών του ΔΝΤ, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες (αν αυτές οι στατιστικές αντικατοπτρίζονταν σε πραγματικές αποφάσεις) θα είχαν χάσει προ πολλού το δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις που εφαρμόζει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Εμποδίζουν αυτή τη μεταρρύθμιση, την οποία υποστηρίζουν οι BRICS, όπως ακριβώς εμποδίζουν τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, όπου οι Αμερικανοί έχουν εμποδίσει το έργο του οργάνου επίλυσης διαφορών για πολλά χρόνια», δήλωσε.

«Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν τον κύριο στόχο της αμερικανικής άρχουσας τάξης – να εμποδίσει οποιονδήποτε να υπονομεύσει την κυριαρχία της. Αυτός ο στόχος είναι απατηλός. Η ιστορική διαδικασία κινείται αντικειμενικά προς μια διαφορετική κατεύθυνση και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This