Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας στόχος: η κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών»

Ένας κόσμος χωρίς ισορροπία στις σημερινές συνθήκες δεν θα διαρκέσει ούτε μια δεκαετία.

Must Read

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πριν από τη XVI Σύνοδο Κορυφής BRICS αποκαλύπτει μια σαφή στρατηγική προσέγγιση της Ρωσίας απέναντι στη Δύση και την αμερικανική ηγεμονία.

Ο Μεντβέντεφ τονίζει ότι η μοναδική διέξοδος για τη Ρωσία και τις συμμαχίες της είναι η κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών ή, τουλάχιστον, η δημιουργία ενός ισχυρού γεωπολιτικού αντιβάρου στην αμερικανική επιρροή, παρόμοια με την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις BRICS και την συμφωνία της Σαγκάη, τις οποίες βλέπει ως κλειδιά για τη διαμόρφωση ενός νέου παγκόσμιου συστήματος, το οποίο θα βασίζεται σε πιο ισότιμες σχέσεις μεταξύ των κρατών. Η στρατηγική αυτή δεν είναι απλώς μια αντίθεση στην αμερικανική κυριαρχία, αλλά και μια ευκαιρία για τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου να αναπτύξουν τις σχέσεις τους και να ενισχύσουν τη θέση τους στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί ότι η εναλλακτική λύση σε αυτή τη νέα ισορροπία είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Εάν η Δύση, που είναι ήδη σε μια πορεία διαίρεσης και συγκρούσεων, δεν αναγνωρίσει την ανάγκη για μια συνεργατική προσέγγιση, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Ο κόσμος χωρίς μια ισορροπία δυνάμεων, υποστηρίζει, δεν μπορεί να επιβιώσει για περισσότερο από μία δεκαετία, και η άρνηση της Δύσης να αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε μια τελική κρίση.

Η θέση του Μεντβέντεφ είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, ενδέχεται να επιδιώξουν τη στρατιωτική ή πολιτική εξόντωση άλλων κρατών, κάτι που δεν θα φέρει μόνο την καταστροφή σε αυτούς, αλλά και την εξαφάνιση των θεμελιωδών αρχών της ανθρωπότητας. Σε αυτή την οπτική, οι συγκρούσεις και οι διαμάχες δεν οδηγούν σε νίκες αλλά σε ήττες για όλους.

Η δήλωση του Μεντβέντεφ είναι μια έκκληση για την αναγνώριση μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, όπου η συνεργασία και η ισορροπία δυνάμεων είναι απαραίτητες για την επιβίωση του κόσμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια πιο δίκαιη και ισότιμη παγκόσμια τάξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. με την λάθος πλευρά τής Ιστορίας ; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε απασχολημενοι και να μην μπαίναμε στην κεφαλή τού Νατοικού στρατόπεδου. Μπορεί ο Κυριάκος να ελπίζει σε Ευρωπαϊκή καριέρα αλλά για την χώρα δεν βλέπω κάποιο χειροπιαστό όφελος. Άσε που άμα βγει ο Τράμπας θα τον πιούμε κανονικά.

  2. και βάζει τον πήχη ψηλά. Μπορεί νάχει και δίκιο γιατί οι BRICS αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος τού πλανήτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This