Οι ΗΠΑ έστειλαν διπλωμάτη τους στη Βηρυτό να μοιράσει υποσχέσεις για λήξη του πολέμου με το Ισραήλ

Must Read

Αφού έδωσαν διορία ενός μηνός στο Ισραήλ να διευθετήσει την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ στρέφουν, πλέον, το βλέμμα τους στον Λίβανο, μοιράζοντας υποσχέσεις για λήξη του πολέμου με τους Ισραηλινούς.

Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε μέσες – άκρες ο ειδικός απεσταλμένος τον Ηνωμένων Πολιτειών στη Βηρυτό Έιμος Χόχσταϊν, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον εργάζεται για μια διευθέτηση «το ταχύτερο δυνατό» της σύγκρουσης Ισραήλ – Χεζμπολάχ στη βάση του ψηφίσματος 1701 του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως η δέσμευση των δύο πλευρών να το εφαρμόσουν δεν είναι πλέον αρκετή. «Η δέσμευση που έχουμε είναι να επιλύσουμε τη σύγκρουση αυτή στη βάση του ψηφίσματος 1701 (του ΟΗΕ), σε αυτό θα πρέπει να μοιάζει η λύση» είπε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, Ναμπίχ Μπέρι, σύμμαχο της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός διπλωμάτης προειδοποίησε δε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον του Λιβάνου» να συνδέεται η τύχη του «με άλλες συγκρούσεις στην περιοχή» και εξήγησε πως «το ψήφισμα 1701 κατάφερε να βάλει τέλος στον πόλεμο το 2006 αλλά (…) κανείς δεν έκανε τίποτα για το θέσει σε εφαρμογή». Το συγκεκριμένο ψήφισμα προβλέπει παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πλευρών και ορίζει ότι μόνον οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ (UNIFIL) και ο στρατός του Λιβάνου επιτρέπεται να αναπτυχθούν στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο Χόχσταϊν συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος κάλεσε τον ΟΗΕ να εγκρίνει ψήφισμα για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στον Λίβανο και να ανανεώσει τη δέσμευση εφαρμογής του ψηφίσματος 1701.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This