Ισραήλ: Χειροπέδες σε επτά πολίτες που κατασκόπευαν τους IDF για λογαριασμό του Ιράν – Υπουργός ζητά να καταδικαστούν σε θάνατο

Ερευνάται σύνδεσή τους με το πλήγμα στην πρωθυπουργική κατοικία

Must Read

Επτά άτομα, όλοι τους Ισραηλινοί πολίτες, συνελήφθησαν από τις ισραηλινές Αρχές στη Χάιφα με την σοβαρότατη κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό του Ιράν, έναντι αδρής αμοιβής.

Σύμφωνα με πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, οι επτά συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες εσχάτης προδοσίας, φέρονται να έχουν ομολογήσει πως επί δύο χρόνια κατασκόπευαν τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ολοκληρώνοντας περίπου 700 επιχειρήσεις εντός της χώρας και μεταφέροντας σημαντικές πληροφορίες στην Τεχεράνη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, το δίκτυο κατασκόπων που εξάρθρωσαν σήμερα, Δευτέρα 21/10, η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας (Shin Bet) και οι υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού, φωτογράφιζε και κατέγραφε σε βίντεο για λογαριασμό του Ιράν κινήσεις σε κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές της χώρας, ενώ οι πληροφορίες που «διέρρεαν» περιλάμβαναν πληροφορίες για στρατιωτικές και ναυτικές βάσεις, καθώς και λεπτομερείς αναφορές για κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Μάλιστα, ανάμεσα στις τοποθεσίες για τις οποίες φέρεται να είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες οι ύποπτοι, είναι το αρχηγείο άμυνας Kirya στο Τελ Αβίβ, η αεροπορική βάση Nevatim, η οποία στοχοποιήθηκε από το Ιράν και η βάση Ramat David που χτυπήθηκε από την Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εκτός της Τουρκίας, οι επτά κατάσκοποι έχουν σχέσεις και με το Αζερμπαϊτζάν, μέσω του οποίου φαίνεται πως λάμβαναν εντολές και εμβάσματα. Tα ισραηλινά ΜΜΕ σημειώνουν πως οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» των μυστικών υπηρεσιών τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ, μεταξύ άλλων, εξετάζεται η σύνδεσή τους με το χτύπημα με UAV κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακολουθώντας την ανακοίνωση της σύλληψης επτά Ισραηλινών για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ, Μίκι Ζοχάρ, ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει τη θανατική ποινή στους συγκεκριμένους, αλλά και γενικότερα σε όλους όσοι έχουν καταδικαστεί για προδοσία εν καιρώ πολέμου.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τέρμα τα δίφραγκα για τους προδότες. Η εκτέλεσή τους οσονούπω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This