Yπουργός του Ισραήλ οραματίζεται μια Γάζα εντελώς άδεια από Παλαιστίνιους – «Είναι η πιο ηθική λύση»

Must Read

Το γεγονός ότι περίπου 2 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι ζουν στοιβαγμένοι σε ένα μικρό κομμάτι γης στα νότια της ισοπεδωμένης Λωρίδας της Γάζας δεν είναι, ως φαίνεται, αρκετό για τον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ο οποίος επιθυμεί οι κάτοικοί της να την εγκαταλείψουν οριστικά μέχρι και τον τελευταίο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις και ενέργειές του, ζήτησε σήμερα την ανοικοδόμηση των οικισμών στη Γάζα, υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι η «ενθάρρυνση της μετανάστευσης» του παλαιστινιακού πληθυσμού από τον θύλακα είναι «η πιο ηθική» λύση για τον σημερινό πόλεμο. «Αν το θέλουμε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπερεθνικιστής υπουργός σε μια διάσκεψη για τα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα που διοργάνωσε η Ναχάλα, οργάνωση που τίθεται υπέρ του εποικισμού του, η οποία ενθαρρύνει την προώθηση της κατασκευής εβραϊκών οικισμών.

«Μπορούμε (επίσης) να κάνουμε κάτι άλλο – να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η πιο ηθική και η πιο σωστή λύση», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας, πάντως, πως αυτό είναι προτιμότερο «να μην γίνει με τη βία», παρά οι κάτοικοι της Γάζας να ενημερωθούν ότι το Ισραήλ «τους δίνει την επιλογή» να πάνε σε άλλες χώρες, καθώς «η Γη του Ισραήλ είναι δική μας».

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ για τις αποκρουστικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This