«Θησαυροφυλάκιο» της Χεζμπολάχ κάτω από νοσοκομείο ανακάλυψαν οι IDF – «Δεν σκοπεύουμε να το πλήξουμε» δήλωσε ο Χαγκάρι

Must Read

Για μια ακόμη νύχτα οι IDF βομβαρδίζουν τα νότια προάστια της Βηρυτού, πλήττοντας στόχους που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ, έχοντας προηγουμένως ειδοποιήσει τους πολίτες να εκκενώσουν συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους «Τimes of Ιsrael», ο στρατός του Ισραήλ στοχεύει κτήρια όπου η Χεζμπολάχ φυλά τους οικονομικούς της πόρους, σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών πληγμάτων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, Αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο στρατός του Ισραήλ εντόπισε ένα καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από ένα νοσοκομείο της Βηρυτού, όπου η φιλοϊρανική οργάνωση έχει αποθηκευμένα τουλάχιστον… 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά!

Ο Χαγκάρι έδειξε ένα από τα καταφύγια του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, το οποίο βρίσκεται συγκεκριμένα κάτω από το νοσοκομείο Σαχέλ στη Βηρυτό. «Το καταφύγιο τοποθετήθηκε εσκεμμένα κάτω από ένα νοσοκομείο και περιέχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό», υποστήριξε ο Αντιναύαρχος και πρόσθεσε πως «αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Λιβάνου, αλλά πήγαν για την αποκατάσταση της Χεζμπολάχ». Τόνισε δε ότι «τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν την τοποθεσία και θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο ίδιος περιέγραψε λεπτομερώς το πώς το Ιράν μεταφέρει χρήματα στη Χεζμπολάχ και άλλους τρόπους με τους οποίους η οργάνωση χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές της και δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά τις οικονομικές της επιχειρήσεις. Πάραυτα, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ δεν θα πλήξει το νοσοκομείο Σάχελ. «Η Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί το συγκρότημα, όπως βλέπετε. Ωστόσο, δεν θα πλήξουμε το ίδιο το νοσοκομείο», είπε.

Μετά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι κάτω από το νοσοκομείο Σάχελ κρύβεται το υπόγειο θησαυροφυλάκιο της Χεζμπολάχ, ο διευθυντής του, Φάντι Αλαμέχ, ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ότι το κτήριο εκκενώνεται. Πάντως, ο ίδιος διέψευσε αυτήν την πληροφορία και κάλεσε τον στρατό του Λιβάνου να επισκεφθεί τον χώρο.

Αργά το βράδυ, όμως, ένα άλλο νοσοκομείο στη Βηρυτό και πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της λιβανέζικης πρωτεύουσας, δέχτηκε πυραυλικό χτύπημα, με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters να αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 24. Μια πηγή από το νοσοκομείο ανέφερε ότι στόχος των IDF φέρεται πως ήταν το πάρκινγκ του ιδρύματος.

Βάση της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών στο Τελ Αβίβ έπληξε η Χεζμπολάχ

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ στόχευσε σήμερα με ρουκέτες μια βάση των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ στα προάστια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης.

Οι μαχητές της οργάνωσης εκτόξευσαν τις ρουκέτες «στη βάση Γκλιλότ της Μονάδας 8200 της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών» και αφιέρωσαν τα πλήγματα αυτά στον δολοφονημένο ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, εξάλλου, η οργάνωση ανέφερε ότι έπληξε στρατιώτες στο μεθοριακό χωριό Αϊτά αλ Σάαμπ, όπου μένονται σφοδρές μάχες με τον στρατό του Ισραήλ, που ανατίναξε σπίτια με άρματα μάχης. Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον στρατιωτών του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε, επίσης, ότι έβαλε πολλές φορές στο στόχαστρο της Ισραηλινούς στρατιώτες και σε άλλα μεθοριακά χωριά, όπως το Μαρκάμπα και το Κφαρ Κίλα, που απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από το Αϊτά αλ Σάαμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This