Σφίγγει ο κλοιός της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν: Το πολεμικό ναυτικό κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά του νησιού!

Η Κίνα έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να καταλάβει την Ταϊβάν με τη βία, αν χρειαστεί.

Must Read

Η Κίνα πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά από το έδαφός της που βρίσκεται πλησιέστερα στην Ταϊβάν, μία εβδομάδα μετά την έναρξη ασκήσεων μεγάλης κλίμακας γύρω από το νησί.

Οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι διεκδικήσεις της επί του αυτοδιοικούμενου νησιού έχουν αυξηθεί. Το Πεκίνο ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι μια περιοχή γύρω από το Niushan – ένα νησί 105 χιλιόμετρα από την Ταϊβάν – θα κλείσει για ασκήσεις για τέσσερις ώρες από τις 09:00 τοπική ώρα την Τρίτη. Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Cho Jung-tai δήλωσε την Τρίτη ότι η Κίνα δεν θα έπρεπε να διεξάγει τέτοιου είδους ασκήσεις δεδομένης της απειλής τους για την περιφερειακή σταθερότητα. «Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η κλίμακα των ασκήσεων, δεν θα πρέπει να είναι συχνές και κοντά στην Ταϊβάν», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττές εντάσεις».

Αν και η Ταϊπέι αποκάλεσε τις ασκήσεις ρουτίνας, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Κίνα πιθανότατα στέλνει ένα μήνυμα δεδομένης της εγγύτητάς τους στην Ταϊβάν. Οι ασκήσεις αποτελούν επίσης μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας, η οποία έχει δει κινεζικά πλοία και αεροπλάνα να εισέρχονται τακτικά στο έδαφος και τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν – μια τακτική πολέμου σε γκρίζα ζώνη που αποσκοπεί στην εξομάλυνση των εισβολών και στην αποδυνάμωση της Ταϊβάν για παρατεταμένη περίοδο.

Την περασμένη Δευτέρα, το Πεκίνο ανέπτυξε έναν αριθμό ρεκόρ 153 στρατιωτικών αεροσκαφών, καθώς και πολεμικά πλοία και σκάφη της ακτοφυλακής για να περικυκλώσει την Ταϊβάν σε μια άσκηση που σχεδιάστηκε για να προσομοιώσει μια επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Είχε προηγηθεί η ομιλία του προέδρου της Ταϊβάν Γουίλιαμ Λάι για την Εθνική Ημέρα στις 10 Οκτωβρίου, όπου δεσμεύτηκε να «αντισταθεί στην προσάρτηση ή την καταπάτηση της κυριαρχίας της [Ταϊβάν]».

Η Κίνα έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να καταλάβει την Ταϊβάν με τη βία, αν χρειαστεί. Από καιρό θεωρεί τον Λάι ως «ταραχοποιό» που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This