Ίλον Μασκ: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χρεωκοπήσουν

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε από 28 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε ένα πρωτοφανές επίπεδο που ξεπερνά τα 34,5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Must Read

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ προειδοποίησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας των Ηνωμένων Πολιτειών εάν δεν περικοπούν οι κρατικές δαπάνες.

«Αν δεν υπάρξει ριζική μείωση των κρατικών δαπανών, τότε, όπως ακριβώς και ένας ιδιώτης που έχει αναλάβει υπερβολικό χρέος, η Αμερική θα χρεοκοπήσει de facto. Οι τόκοι του χρέους τείνουν να απορροφήσουν γρήγορα όλα τα φορολογικά έσοδα, χωρίς να μένει τίποτα για τις κρίσιμες ανάγκες», δήλωσε ο Musk στο X, σχολιάζοντας την εκτόξευση των πληρωμών τόκων για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.

Τον Μάιο, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το εθνικό χρέος της χώρας θα αυξηθεί στο 166% του ΑΕΠ τα επόμενα 30 χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται ο κίνδυνος αύξησης του ποσοστού στο 250% του ΑΕΠ. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε από 28 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε ένα πρωτοφανές επίπεδο που ξεπερνά τα 34,5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Το δημόσιο χρέος είναι ένα από τα καυτά θέματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Το Δημοκρατικό Κόμμα θα εκπροσωπηθεί από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This