Λίβανος: Ανελέητο σφυροκόπημα των IDF στη Βηρυτό – Κατέρρευσε πολυκατοικία από τους βομβαρδισμούς

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως τα ισραηλινά μαχητικά δεν στοχεύουν μόνο τις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ

Must Read

Πολυκατοικία στη Βηρυτό κατέρρευσε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων, έχοντας χτυπηθεί από πύραυλο που εκτόξευσε μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ, καθώς οι IDF συνεχίζουν το ανελέητο σφυροκόπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Βίντεο που κατέγραψαν το σοκαριστικό αυτό περιστατικό, ενδεικτικό της έντασης των ισραηλινών χτυπημάτων, κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με τα ανατριχιαστικά πλάνα να φέρνουν στο νου ακόμη και μνήμες από το πλήγμα στους Δίδυμους Πύργους. Σύμφωνα με αραβικά μέσα, πάντως, το ισοπεδωμένο κτήριο, καθώς και ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, είχαν εκκενωθεί εγκαίρως.




Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός απέστειλε μια ακόμη εντολή εκκένωσης στους κατοίκους των νότιων συνοικιών της Βηρυτού, προειδοποιώντας για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ στην ευρύτερη περιοχή. «Για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια και των οικογενειών σας πρέπει να εγκαταλείψετε αμέσως αυτά τα κτίρια και εκείνα που τα περιβάλλουν και να απομακρυνθείτε τουλάχιστον 500 μέτρα», έγραψε ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF, Αβιχάι Αντραΐ, σε ανάρτησή του στο X, στην οποία «σύναψε» χάρτη που έδειχνε δύο συγκεκριμένα κτήρια που θα αποτελούσαν στόχο της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Τις τελευταίες 48 ώρες το σφυροκόπημα των IDF κυρίως τα νότια προάστια της Βηρυτού μαίνεται ασταμάτητο, καθώς γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως τα ισραηλινά μαχητικά δεν στοχεύουν μόνο τις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ. Η οποία Χεζμπολάχ, νωρίτερα σήμερα ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με UAV κατά της κατοικίας του Νετανιάχου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ertnews.gr, «είναι η πρώτη φορά που ειπώθηκε από την Χεζμπολάχ, αλλά και η πρώτη φορά που ουσιαστικά παραδέχεται και το Τελ Αβίβ ότι δέχτηκε μια τέτοιου είδους επίθεση και ότι μάλιστα δεν ήταν σε παρακείμενο κτήριο το χτύπημα, αλλά στην πρωθυπουργική κατοικία».

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, μετά τις επιθέσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της, η φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση φαίνεται ότι σκληραίνει τη στάση της, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι έχει στη διάθεσή της όπλα μεγάλης εμβέλειας, αλλά και ακριβείας, τα οποία ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This