Διαμάχη Κίνας-Δύσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Το Πεκίνο αντεπιτίθεται επικαλούμενο την «κόλαση» στη Γάζα

«Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα πρέπει να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη προσοχή στην επιτροπή φέτος είναι αναμφίβολα αυτή της Γάζας»

Must Read

Η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 13 χώρες επέκριναν την Κίνα στα Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη για τις φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ και το Θιβέτ, με αποτέλεσμα η Κίνα να τις καταγγείλει ότι αγνοούν την «κόλαση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι συγκρούσεις για τη μεταχείριση των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμάνων από την Κίνα έχουν γίνει συχνό φαινόμενο τόσο στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη όσο και στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. Μια έκθεση του ΟΗΕ που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια ανέφερε ότι η «αυθαίρετη και με διακρίσεις κράτηση» των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμάνων στην περιοχή Xinjiang της Κίνας μπορεί να συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ανέφερε ότι είχαν διαπραχθεί «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Καλούμε την Κίνα να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει οικειοθελώς αναλάβει και να εφαρμόσει όλες τις συστάσεις του ΟΗΕ», δήλωσε ο πρέσβης της Αυστραλίας στον ΟΗΕ Τζέιμς Λάρσεν στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μίλησε εξ ονόματος της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισλανδίας, της Ιαπωνίας, της Λιθουανίας, των Κάτω Χωρών, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Βρετανίας.

Το Πεκίνο αρνείται εδώ και καιρό όλους τους ισχυρισμούς για κακοποίηση των Ουιγούρων. Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη Φου Κονγκ κατηγόρησε την Τρίτη την ομάδα των δυτικών κρατών ότι καταφεύγει «σε ψέματα για να προκαλέσει αντιπαραθέσεις». «Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα πρέπει να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη προσοχή στην επιτροπή φέτος είναι αναμφίβολα αυτή της Γάζας», είπε. «Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, μεταξύ μερικών άλλων, υποβάθμισαν αυτή τη ζωντανή κόλαση, ενώ εξαπέλυσαν επιθέσεις και συκοφαντίες εναντίον της ειρηνικής και ήρεμης Xinjiang».

Ο Fu δήλωσε ότι αν ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα δεν είναι αρκετός για να «αφυπνίσει τη συνείδηση μερικών δυτικών χωρών … τότε η λεγόμενη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων δεν είναι παρά το μεγαλύτερο ψέμα». Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέκριναν τον περασμένο μήνα κυρίως δυτικά κράτη για την υποστήριξη του Ισραήλ παρά τις ενέργειές του στη Γάζα.

Ο πρέσβης του Πακιστάν στον ΟΗΕ Munir Akram διάβασε μια δήλωση στην επιτροπή δικαιωμάτων εκ μέρους 80 χωρών που ανέφερε ότι οποιαδήποτε ζητήματα που σχετίζονται με το Xinjiang, το Χονγκ Κονγκ και το Θιβέτ είναι εσωτερικά θέματα της Κίνας. Η ομάδα δήλωσε επίσης ότι αντιτίθεται στην πολιτικοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα διπλά πρότυπα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This