Μεξικό: Νέα άγρια συμπλοκή ναρκεμπόρων με τον στρατό – Πάνω από 18 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών

Αναβρασμός

Must Read

Συνεχίζεται η βίαιη αναταραχή! Ανταλλαγή πυρών κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα του Μεξικού στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 18 ανθρώπων, που οι αρχές υποπτεύονται πως ήταν μέλη συμμοριών. Τα μαντάτα ανακοίνωσε το μεξικανικό υπουργείο Άμυνας που τρέχει και δεν φτάνει.

Η σύγκρουση εκτυλίχτηκε περίπου 11 χιλιόμετρα από την Κουλιακάν, πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα, όταν 30 και πλέον ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών. Κάποιοι από τους κακοποιούς διέφυγαν, αφού στρατιωτικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Κατασχέθηκαν επτά οχήματα, σχεδόν 30 όπλα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη. Παράλληλα, συνελήφθη τοπικό ηγετικό στέλεχος καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο Έδουιν Αντόνιο «Ν.» περιγράφεται ως τοπικός ηγέτης φράξιας του καρτέλ Σιναλόα, η οποία ορκίζεται πίστη στον διαβόητο συνιδρυτή του Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα. Η βία κλιμακώθηκε στην δυτική πολιτεία Σιναλόα από τα τέλη Ιουλίου, όταν συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ο Σαμπάδα, αφού μεταφέρθηκε αεροπορικώς στις ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Ελ Πάσο (Τέξας) τον Σεπτέμβριο.

Ο «Μάγιο», 76 ετών, βετεράνος της παρανομίας και του οργανωμένου εγκλήματος, κατηγορεί έναν από τους γιους του συνιδρυτή του καρτέλ Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν ότι τον πρόδωσε, τον απήγαγε και τον παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές. Η σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη του καρτέλ που ορκίζονται πίστη από την μία στον Μάγιο και από την άλλη τους γιους του Τσάπο, τους λεγόμενους «τσαπίτος» έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 300 και πλέον αγνοούνται, σύμφωνα με τους αριθμούς των τοπικών αρχών. Από τα τέλη του 2006, όταν άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» στο Μεξικό, με απόφαση του προέδρου την εποχή Φελίπε Καλδερόν (2006-2012), έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 450.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 100.000 έχουν εξαφανιστεί, κατά επίσημα δεδομένα.

Δείτε ακόμη:

Μεξικό: Καρτέλ ναρκωτικών δολοφόνησε ιερωμένο

Μεξικό και Κολομβία… συναγωνίζονται στο εμπόριο ναρκωτικών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This