Τρομοκρατική επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας με 6 νεκρούς και 14 τραυματίες

Ποιους δείχνει η Άγκυρα - Πώς αντέδρασε ο Ερντογάν

Must Read

Δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση στα στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS το απόγευμα της Τετάρτης, έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών». Παράλληλα επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

Μάλιστα προειδοποιήσε λέγοντας: «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα».

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, οι ένοπλοι φτάνουν στο χώρο με ταξί και στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Επίθεση στην «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας




Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό της ένοπλης επίθεσης, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν, ενώ οι δύο από τους τρεις δράστες είναι νεκροί.

Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.




Ο Γκιουλέρ δείχνει το PKK

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ δείχνει το PKK για την επίθεση και προειδοποιεί για τιμωρία:

«Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη του έθνους μας επιτιθέμενοι στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας με έναν κατάπτυστο και ατιμωτικό τρόπο, όπως κάνουν πάντα», είπε και πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους: «Δίνουμε σε αυτούς τους μπάσταρδους του PKK την τιμωρία που τους αξίζει κάθε φορά, αλλά δεν γίνονται σοφότεροι. Δεν θα τους αφήσουμε να φύγουν μέχρι να εξοντωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης. Θα βγάλουμε τον πόνο αυτών των ενεργειών σε αντάλλαγμα. Όλοι θα το δουν αυτό».

Καταδικάζει ο Μητσοτάκης

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με ανάρτησή του καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και  εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε επίσης:

Την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία καταδίκασε το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This