Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αντιστέκονται στην ένταξη της Ουκρανίας

οι χώρες του μπλοκ υποστηρίζουν την προσχώρηση της Ουκρανίας μόνο υποθετικά και θα την αντιταχθούν ενεργά αν αυτή γίνει πραγματικότητα.

Must Read

Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας, δείχνουν δισταγμό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Ουκρανού προεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για άμεση πρόσκληση στην συμμαχία, εξαιτίας των ανησυχιών ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο τέσσερις ανώνυμους Αμερικανούς και αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με αυτούς, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών που καθυστερούν την ένταξη του Κιέβου στη συμμαχία. «Χώρες όπως το Βέλγιο, η Σλοβενία ή η Ισπανία κρύβονται πίσω από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Δείχνουν απροθυμία», ανέφερε ανώνυμος αξιωματούχος της συμμαχίας στο Politico. Η Ουγγαρία και η Σλοβακία αντιτίθενται επίσης στην προσχώρηση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, οι χώρες του μπλοκ υποστηρίζουν την προσχώρηση της Ουκρανίας μόνο υποθετικά και θα την αντιταχθούν ενεργά αν αυτή γίνει πραγματικότητα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα κύρια μέλη της συμμαχίας καθυστερούν την ένταξη του Κιέβου, καθώς «φοβούνται ότι θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Σύμφωνα με έναν άλλο διπλωμάτη, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν θα υποστηρίξουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο άμεσο μέλλον. Εν τω μεταξύ, μια ενδεχόμενη πρόσκληση για το Κίεβο «θα σχετίζεται επίσης με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ουκρανία», είπε η πηγή του Μέσου.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε το σχέδιο του για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Αυτό περιλαμβάνει την απαίτηση για άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή, η συμμαχία περιλαμβάνει 32 χώρες. Η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η Σουηδία έγινε το 32ο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση και το Κίεβο θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια κίνηση, που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις και να φέρει την περιοχή σε μεγαλύτερη αστάθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This