Ο Καναδάς βάζει μπλόκο στην μαζική μετανάστευση μετά την λαϊκή κατακραυγή!

Η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων του Καναδά, η οποία χάνει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις, προσπαθεί να ρυθμίσει τη μετανάστευση.

Must Read

Ο Καναδάς θα μειώσει δραστικά τον αριθμό των μεταναστών που επιτρέπει στη χώρα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή πολιτικής για την κυβέρνηση που προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Καναδάς θα εισάγει 395.000 νέους μόνιμους κατοίκους το 2025, 380.000 το 2026 και 365.000 το 2027, από 485.000 το 2024, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Ο αριθμός των προσωρινών κατοίκων, εν τω μεταξύ, θα μειωθεί κατά περίπου 30.000 σε περίπου 300.000 το 2025, δήλωσε η πηγή.

Ο Καναδάς υπερηφανεύεται εδώ και καιρό για την υποδοχή των νεοεισερχομένων, αλλά τα τελευταία χρόνια, η εθνική συζήτηση γύρω από τους μετανάστες έχει μετατοπιστεί εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών των κατοικιών και της εγκληματικότητας. Πολλοί Καναδοί έχουν μείνει εκτός αγοράς κατοικίας από τότε που τα επιτόκια άρχισαν να αυξάνονται πριν από δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, μια τεράστια εισροή μεταναστών έχει ωθήσει τον πληθυσμό του Καναδά σε επίπεδα ρεκόρ, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση και τις τιμές των κατοικιών.

Οι νέοι μεταναστευτικοί στόχοι σηματοδοτούν επίσης μια μετατόπιση από την εποχή της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση χαλάρωσε τους κανόνες για τους προσωρινά διαμένοντες για να βοηθήσει στην κάλυψη των ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό. Πέρυσι, ο Καναδάς είχε προγραμματίσει να φέρει 500.000 νέους μόνιμους κατοίκους το 2025 και τον ίδιο αριθμό το 2026. Από το δεύτερο τρίμηνο του 2024, υπήρχαν 2,8 εκατομμύρια προσωρινοί κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των φοιτητών, στον Καναδά, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά. Η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων του Καναδά, η οποία χάνει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις, καθώς ορισμένοι βουλευτές προσπαθούν να εκδιώξουν τον ηγέτη τους, προσπαθεί να ρυθμίσει τη μετανάστευση. 

Υπό τον Τριντό, οι καναδικές μεταναστευτικές αρχές ενέκριναν φέτος λιγότερες βίζες και οι υπάλληλοι των συνόρων απέρριψαν όλο και περισσότερους κατόχους βίζας, όπως έδειξαν τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters. Η κυβέρνηση υπόσχεται να μειώσει το μερίδιο των προσωρινά διαμένοντων στον πληθυσμό στο 5% μέσα σε τρία χρόνια- τον Απρίλιο ήταν 6,8%. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This