Μέλος του ΡΚΚ και η γυναίκα στο χτύπημα στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία – Η επίσκεψη στον Οτσαλάν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας αποκάλυψε την ταυτότητά της

Must Read

Tαυτοποιήθηκε την Πέμπτη και η γυναίκα που συμμετείχε στο τρομοκρατικό χτύπημα και ανατινάχθηκε στο φυλάκιο της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας αποκάλυψε την ταυτότητά της, Mine Sevjin Alçiçek, και δήλωσε ότι είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης PKK.

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Mine Sevjin Alçiçek ανήκε στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP, στην τοπική οργάνωση του Hakkari, γύρω στο 2015.

Νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί ότι ο άνδρας συνεργός της, μέλος επίσης του PKK, ήταν ο Ali Örek, γνωστός με την κωδική ονομασία Rojger.

 




 

Η μυστηριώδης επίσκεψη

Έπειτα από 43 μήνες απομόνωση, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δέχθηκε την Τετάρτη την πρώτη του επίσκεψη στο νησί φυλακή Ιμραλί, νότια της Κωνσταντινούπολης. Την ανακοίνωση έκανε ο ανιψιός του, Ομέρ Οτσαλάν, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (DEM, πρώην HDP).

Όπως είπε, η οικογένειά του συναντήθηκε με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 23 Οκτωβρίου 2024.

Η επίσκεψη συνέπεσε χρονικά με την επίθεση στην τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία (TUSAS), γεγονός που γεννά ερωτήματα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This