Ο Ουκρανικός στρατός είναι γεμάτος αλκοολικούς και ναρκομανείς: Καταγγελία βόμβα για την κατάχρηση ουσιών

Μια αμερικανική εφημερίδα ανέφερε αυτή την άνοιξη ότι η κατάχρηση ουσιών είναι ευρέως διαδεδομένη στον ουκρανικό στρατό, καθώς πολλοί στρατιώτες υποφέρουν από σωματικά και συναισθηματικά τραύματα. Μεθυσμένοι, φέρονται να διαπράττουν φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

Must Read

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοόλ, χάνοντας συχνά τον έλεγχο των πράξεών τους, δήλωσε την Πέμπτη στο Sputnik ο Ουκρανός κρατούμενος πολέμου Vladimir Grachev.

«Παρατήρησα ότι παίρνουν κόκκινα και λευκά χάπια, τα Lyrica [εμπορική ονομασία] … σε κάψουλες, πολλά από αυτά. Αφού τα πάρουν δεν είναι καν σε θέση να ανοίξουν τα μάτια τους και πίνουν πολλά ενεργειακά ποτά μετά από αυτό», είπε ο 42χρονος πρώην στρατιώτης. Υπέθεσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες αγόραζαν τα χάπια Lyrica – ένα συνθετικό συνταγογραφούμενο φάρμακο με βάση την πρεγκαμπαλίνη που προκαλεί ευφορία – κατά τη διάρκεια εκδρομών σε μια κοντινή πόλη, όπου τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν με άδεια μία φορά την εβδομάδα.

Μια αμερικανική εφημερίδα ανέφερε αυτή την άνοιξη ότι η κατάχρηση ουσιών είναι ευρέως διαδεδομένη στον ουκρανικό στρατό, καθώς πολλοί στρατιώτες υποφέρουν από σωματικά και συναισθηματικά τραύματα. Μεθυσμένοι, φέρονται να διαπράττουν φρικαλεότητες εναντίον αμάχων. Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου κάνουν επίσης κατάχρηση αλκοόλ, δήλωσε ο Grachev. Ο γεννημένος στη Ζαπορόζιε οπλίτης θυμήθηκε ένα περιστατικό όταν ένας διοικητής λόχου δέχθηκε επίθεση από έναν μεθυσμένο στρατιώτη από μια γειτονική διμοιρία. «Ο διοικητής έφτασε στα χαρακώματά τους για να ρωτήσει κάτι, και ένας από τους στρατιώτες ήταν μεθυσμένος. Όταν αυτός [ο διοικητής] απομακρύνθηκε λίγο, αυτός ο τύπος πέταξε μια χειροβομβίδα σχεδόν κατευθείαν πάνω του», είπε, προσθέτοντας ότι ο στρατιώτης με τη χειροβομβίδα στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και απομακρύνθηκε.

Είναι σύνηθες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών να αγοράζουν παράνομα αλκοόλ από τους ντόπιους κατοίκους, δήλωσε ο Grachev, ο οποίος κινητοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 και στη συνέχεια πολέμησε στα σύνορα κοντά στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This