Παραδοχή Βρετανού Υπουργού Άμυνας: Δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Αποψιλωμένες και υποχρηματοδοτούμενες οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου

Must Read

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι «έτοιμες για έναν πόλεμο» και πρέπει να είναι «πιο αποτελεσματικές» στην αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων κατά του ΝΑΤΟ.

Ο John Healey δήλωσε στο Politico ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει «πολύ ικανό και έτοιμο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις», αλλά πρέπει να είναι «έτοιμο να πολεμήσει» προκειμένου να αποτρέψει άλλα έθνη. Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων ήταν «πολύ χειρότερη από ό,τι νομίζαμε» μετά την είσοδο των Εργατικών στην κυβέρνηση τον Ιούλιο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια του επικεφαλής του Στρατού, στρατηγού Sir Roly Walker, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι έτοιμο να πολεμήσει σε πόλεμο σε τρία χρόνια, ο κ. Healey είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πολλά άλλα έθνη, έχει ουσιαστικά γίνει πολύ εξειδικευμένο και έτοιμο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Αυτό που δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε είναι να πολεμήσουμε. Και αν δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, δεν είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε».

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στο podcast Power Play του Politico: «Πρέπει όχι μόνο να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα έθνη του ΝΑΤΟ, αλλά, το πιο σημαντικό, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αποτροπή που μπορούμε να παρέχουμε έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής επίθεσης». «Οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι σε θέση να καινοτομούν. Πρέπει να είμαστε σε θέση να πάρουμε τις νέες τεχνολογίες και μερικά από τα μαθήματα από την Ουκρανία και να κάνουμε αυτό που κάνουμε πιο θανατηφόρο και, συνεπώς, ισχυρότερη αποτροπή».

Ο κ. Healey είπε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας Ben Wallace του είπε πέρυσι στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις είχαν «αποψιλώσει και υποχρηματοδοτήσει τις ένοπλες δυνάμεις» κατά τη διάρκεια των 14 ετών της θητείας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This