Ανατροπή στην Τουρκία: Οι Κούρδοι του ΡΚΚ καταθέτουν τα όπλα εάν το ζητήσει ο Οτσαλάν

Ο κουρδικός λαός, με όλες τις δομές και συνιστώσες του, θα βασιστεί στην διαδικασία που θα αναπτύξει ο «Άπο»

Must Read

Οι Κούρδοι μαχητές δηλώνουν διατεθειμένουν να εγκαταλείψουν τα όπλα εφόσον ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν το ζητήσει. Πρόκειται για νέα εξέλιξη μετά την τρομοκρατική επίθεση του ΡΚΚ στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAS) με νεκρούς και τραυματίες.

Στα social media αναρτήθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι το χτύπημα έγινε από τον πυρήνα «Τάγμα των Αθανάτων» ενώ υπάρχει η επισήμανση ότι δεν έχει καμία σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

Το PKK γνωστοποιεί ότι συντάσσεται στο πλευρό του Οτσαλάν, στηρίζοντας απαρέγκλιτα όσα αποφασίσει ο ηγέτης του κόμματος. Εάν πάει σε διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στο Κουρδικό, τότε είναι έτοιμο να τον ακολουθήσει και να καταθέσει τα όπλα, όποτε του ζητηθεί.

Η ανάρτηση γράφει:

«Ο ηγέτης «Άπο» (όπως αποκαλούν τον Οτσαλάν οι οπαδοί του) έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα εκπληρώσει την ιστορική του ευθύνη δηλώνοντας ότι θα διαδραματίσει ρόλο στην δημοκρατική πολιτική λύση του κουρδικού προβλήματος εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Αυτή η στάση πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους. Όσοι προβάλλουν μια θέση για την ειρήνη της Τουρκίας και την πολιτική λύση των ζητημάτων, την καλούν και την υποστηρίζουν πρέπει να δείξουν την απαραίτητη προσέγγιση σε αυτήν την στάση του ηγέτη «Άπο».

Χωρίς να πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις και χωρίς να καθιερωθούν γρήγορος διάλογος και συνθήκες επικοινωνίας με τον ηγέτη «Άπο», δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από τον ηγέτη «Άπο» να παίξει κάποιο ρόλο ούτε μπορεί να θεωρηθεί καλόπιστα. Θεωρούμε θετική την συνάντηση. Ωστόσο, η απομόνωση στον ηγέτη «Άπο» δεν έχει τελειώσει. Η απομόνωση συνεχίζεται. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για πρόοδο ή να περιμένουμε πρόοδο έως ότου αρθεί πλήρως η απομόνωση που έχει επιβληθεί στον «Άπο» και δεν εδραιωθούν οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας του.

Η επίτευξη ειρήνης στην Τουρκία είναι επίσης δυνατή (…) Ως κίνημα, πιστεύουμε ότι ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας εξαρτάται από τη δημοκρατική λύση του κουρδικού προβλήματος και ότι η λύση του κουρδικού προβλήματος μπορεί να βασίζεται στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, και έχουμε επιδείξει αυτήν την στάση πολλές φορές. Ομοίως, τόσο εμείς όσο και ο λαός μας αποδεικνύαμε πάντα ότι ο αποδέκτης της δημοκρατικής λύσης στο κουρδικό πρόβλημα είναι ο «Άπο». Τονίζουμε αυτήν την προσέγγιση για άλλη μια φορά.

Ο κουρδικός λαός, με όλες τις δομές και συνιστώσες του, θα βασιστεί στην διαδικασία που θα αναπτύξει ο «Άπο», που είναι ο συνομιλητής και ο διαπραγματευτής της βούλησης του κινήματος και του λαού μας και της δημοκρατικής λύσης του κουρδικού προβλήματος. Δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ή στάση σε αυτό το θέμα. Το κίνημά μας, με όλες τις συνιστώσες του, θα ενεργήσει σύμφωνα με την διαδικασία που επιλέξει.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This