Αίσχος ακτιβιστών σε αρχαιοελληνικό άγαλμα της θεάς Δήμητρας στο Βρετανικό Μουσείο

Έτσι προστατεύουν οι Εγγλέζοι την κλεμμένη κληρονομιά μας!

Must Read

Το Βρετανικό Μουσείο επικαλείται συνεχώς το επιχείρημα πως τα κλεμμένα αρχαία μας που βρίσκονται στα χέρια τους είναι πιο… ασφαλή στο δικό τους μουσείο!

Βεβαίως το πως αντιλαμβάνονται οι Άγγλοι το θέμα της ασφάλειας, φάνηκε από το νέο αίσχος που συνέβη με ακτιβιστές.

Μέλη της ακτιβιστικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil τοποθέτησαν σε αρχαιοελληνικό άγαλμα της θεάς Δήμητρας ένα πορτοκαλί ανακλαστικό γιλέκο και δίπλα του ένα χάρτινο «συννεφάκι ομιλίας» με τη φράση «απλώς σταματήστε την πείνα»!

Εκπρόσωπος του βρετανικού ιδρύματος δήλωσε στην ιστοσελίδα Art Newspaper για το νέο αίσχος, λέγοντας αρχικά ότι το άγαλμα δεν υπέστη φθορές: «Το Βρετανικό Μουσείο σέβεται το δικαίωμα των ατόμων να εκφράζουν τις απόψεις τους και επιτρέπει επιτόπιες ειρηνικές διαμαρτυρίες, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος στη συλλογή, το προσωπικό και τους επισκέπτες. Το συγκεκριμένο περιστατικό ξεκάθαρα παραβίασε τους κανονισμούς για τους επισκέπτες και εξέθεσε εκθέματα σε κίνδυνο».

Να σημειωθεί πως το μαρμάρινο άγαλμα της Δήμητρας χρονολογείται στο 350-330 π.Χ. και προέρχεται από ανασκαφές στην αρχαία Κνίδο της Μικράς Ασίας που πραγματοποίησε ο Βρετανός αρχαιολόγος σερ Τσαρλς Τόμας Νιούτον και αποκτήθηκε (πως άραγε;) από το Βρετανικό Μουσείο το 1859.

Πηγή φωτό: Just Stop Oil

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Στο Λονδίνο των αμόρφωτων και ακαλλιέργητων Εγγλέζων χρησιμοποιούν ανεγκέφαλα πλάσματα σε τέτοιες οργανώσεις με εντολές την βεβήλωση σημαντικών συμβόλων για δημιουργία κούφιων εντυπώσεων.

  2. Ακτιβισμός της συμφοράς βαριεστημένων μπουρζουαδων ενώ γύρω τους ο κοσμος καίγεται. Ναι ρε κόπανοι, just stop oil, κατά τ αλλα αφήστε τους Αμερικανούς να τα κάνουν όλα μπάχαλο γι αυτο ακριβως το ξεφτιλισμενο το oil…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This