Διεθνής ανησυχία για κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν – Ισραήλ μετά το μπαράζ επιθέσων

Must Read

Καταδικάζουν και προειδοποιούν οι διάφορες χώρες σχετικά με τις νυχτερινές ισραηλινές επιδρομές στο Ιράν που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο στρατιώτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας «ανησυχεί» για ενδεχόμενη «εκρηκτική κλιμάκωση» μετά τις ισραηλινές επιδρομές κατά του ιρανικού εδάφους και καλεί τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.




«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την παρούσα εκρηκτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ισλαμική Δημοκρατία που δημιουργεί πραγματικές απειλές για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Ζητούμε από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Με μήνυμά του στο Χ ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς προειδοποίησε την Τεχεράνη να αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση.

«Το μήνυμά μου προς το Ιράν είναι ξεκάθαρο: δεν πρέπει να συνεχισθούν οι μαζικές αντιδράσεις κλιμάκωσης. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Ετσι θα ανοίξει η δυνατότητα ειρηνικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή».




Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές χαρακτηρίζοντάς τις παραβίαση της ιρανικής κυριαρχίας και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Η Αίγυπτος εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης κατά του Ιράν και καταδικάζει όλες τις ενέργειες που απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Σαουδάραβας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τις ισραηλινές επιδρομές της χθεσινής νύκτας, ενώ ιορδανική στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε ότι δεν επιτράπηκε σε πολεμικά αεροσκάφη αντίπαλων περιφερειακών δυνάμεων να διασχίσουν τον ιορδανικό εναέριο χώρο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ σχεδιάζει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και οδηγεί την περιοχή σε έναν ευρύτερο πόλεμο.




Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Το Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, που ετοιμάζεται να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη και που σκοτώνει καθημερινά αμάχους στο Λίβανο, με αυτή την επίθεση οδηγεί τώρα την περιοχή μας στα πρόθυρα ενός μεγαλύτερου πολέμου.

»Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο τερματισμός της ισραηλινής τρομοκρατίας στην περιοχή έχει καταστεί ιστορικό καθήκον για την εγκαθίδρυση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης.

»Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αμέσως δράση για την εφαρμογή του δικαίου και να σταματήσει την κυβέρνηση Νετανιάχου.

»Ως Τουρκική Δημοκρατία επαναλαμβάνουμε ότι δεν επιθυμούμε περισσότερο πόλεμο, βία και ανομία στην περιοχή μας.

»Για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες της περιοχής και οι μη περιφερειακοί παράγοντες να υιοθετήσουν μια ορθολογική και συνετή στάση».

Δείτε επίσης:

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ – Ιρανικό ΥΠΕΞ: «Έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε»

Ιράν: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι διακινεί παλαιότερο υλικό από τις νυχτερινές επιθέσεις – Προβάλλει εικόνες κανονικότητας στην Τεχεράνη

ΗΠΑ: «Νόμιμη άμυνα τα πλήγματα του Ισραήλ, καλούμε το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις»

Μπαράζ επιθέσεων κατά του Ιράν εξαπέλυσε το Ισραήλ τη νύχτα – Με αντίποινα απειλεί το Ιράν – Χτυπήματα και στην Συρία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This