Το Ιράν ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης σε βάρος τους!

H Τεχεράνη «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση» τονίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Must Read

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 25 προς Σάββατο 26 Οκτωβρίου εξαπέλυσε το Ισραήλ την προαναγγελθείσα επίθεσή του στο Ιράν, η οποία αποτέλεσε αντίποινα της σφοδρής πυραυλικής επίθεσης που είχαν εξαπολύσει οι Ιρανοί στο ισραηλινό έδαφος την 1η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, για το Ιράν, η συγκεκριμένη επίθεση των IDF σε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφός τους είναι παράνομη και πρέπει να την καταδικάσει ο ΟΗΕ, καθώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αράγκτσι, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως, για να καταδικάσει τις ισραηλινές επιδρομές κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ειδικότερα, σε επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην εν λόγω επιστολή ο Αμπάς Αράγκτσι δηλώνει ότι η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος (…) να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση».

«Τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», επισημαίνει στην ίδια επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, προσθέτοντας πως η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Ντάνι Ντάνον απέρριψε τις κατηγορίες του Ιράν, αναφέροντας σε δήλωσή του ότι η Τεχεράνη «προσπαθεί να ενεργήσει εναντίον μας στη διπλωματική αρένα με τον γελοίο ισχυρισμό ότι το Ισραήλ έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο».

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Ιράν.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This