Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία: Αν η Βόρεια Κορέα εμπλακεί στον πόλεμο με την Ουκρανία θα επιτρέψουμε τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς

Must Read

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ με αφορμή την ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων από τη Νότια Κορέα να ενημερώνουν σχετικά τους δυτικούς συμμάχους τους.

Με την συγκεκριμένη εξέλιξη να έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό γενικότερα στη Δύση και ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αμερικανικό Πεντάγωνο έστειλε σήμερα ξεκάθαρο «μήνυμα» στη Ρωσία και την Βόρεια Κορέα, αναφορικά με την αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία και την μελλοντική χρήση τους. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν πως, στην περίπτωση που επαληθευτούν οι φήμες, θα άρουν τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τον ουκρανικό στρατό εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος.

Το Πεντάγωνο υπολόγισε την περασμένη εβδομάδα ότι περίπου 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική Ρωσία για εκπαίδευση, ωστόσο σήμερα «ανέβασε» αυτόν τον αριθμό στους 10.000. Η ανάπτυξη βορειοκορεατικών δυνάμεων ενδέχεται να είναι μια ένδειξη του τρόπου με τον οποίο η Ρωσία ελπίζει να αντισταθμίσει τις αυξανόμενες απώλειές της στο πεδίο της μάχης στην ανατολική Ουκρανία.

«Ένα μέρος αυτών των στρατιωτών έχει ήδη μετακινηθεί πιο κοντά στην Ουκρανία και ανησυχούμε ολοένα και περισσότερο ότι η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους στρατιώτες στη μάχη ή να υποστηρίξει επιχειρήσεις μάχης εναντίον ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ.

Την Πέμπτη 25/10, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι πρώτες βορειοκορεατικές «μονάδες» καταγράφηκαν στη συνοριακή περιοχή Κουρσκ, όπου επιχειρούν τα ουκρανικά στρατεύματα από τον Αύγουστο. Ωστόσο, το Πεντάγωνο απέφυγε να επιβεβαιώσει την παρουσία των Βορειοκορεατών στο Κουρσκ. «Είναι πιθανό να μετακινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη», δήλωσε σχετικά η Σινγκ.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This